17.9 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

ȘELIMBĂR: I Love Șopa sau cum să faci un adevărat festival eco-friendly

Știri din Județ

Ediția din acest an a Festivalului comunei Șelimbăr, I LOVE ȘOPA, a fost un exemplu de organizare, dar, mai ales, a adus mult dorita componentă de armonie cu natura. Defășurat în Pădurea Șopa și organizat de Primăria Șelimbăr cu sprijinul Consiliului Local Șelimbăr, festivalul a avut artiști români mari în cele 3 zile, mâncare bună, DJ de calitate, dar și un nou sistem de acces: fără auto personale.

Cel mai greu românului este să își lase mașina acasă. Mai ales că Pădurea Șopa nu este chiar în marginea comunei Șelimbăr și au un drum de 2 km până la drumul național. Festivalul a anunțat pentru acest an că va pune la dispoziție autobuze pentru acces și va permite doar mașinilor de taxi și Uber/Bolt să intre. Sau puteai merge pe jos ori cu bicicleta. Culmea este că au reușit să strângă peste 15.000 de oameni în cele trei zile de festival cu aceste reguli!

Din experiența altor ani, când mașinile invadau terenurile din jur, anul acesta natura a fost protejată. Organizatorii au trasat căi de acces, au avut suficienți oameni la dirijat traficul, plus Poliția Locală, Poliția Română, Jandarmeria, Pompierii și firme de pază. Totul a fost gândit pentru fluidizarea accesului cu autobuzul și taxiurile.

Este drept că asta a general venituri uriașe celor de pe Bolt și Uber mai ales. O cursă care costa altă dată 20 lei, în cele trei zile de festival, seara, cu greu o mai găseai cu 85 – 90 lei. Și șoferii de Bolt/Uber au venit în număr mare la Sibiu în aceste trei zile și din alte județe limitrofe. Pentru că au câștigat bani frumoși.

Autobuzele puse la dispoziție au fost suficiente. Prima zi, vineri, organizarea acestora nu a fost cea mai fericită, neavând casă de bilete și se plătea la șofer. Apoi a apărut și casa de bilete și lucrurile au mers mai ușor. La finalul zilelor de sâmbătă și duminică, mii de oameni au ieșit de la festival, seara, după concerte. O parte au luat-o pe jos, unii cu taxi/Uber/Bolt, dar grosul au așteptat încolonați la autobuz.

Mici incidente au fost, dar inerente la un asemenea festival și rezolvate rapid de forțele de ordine care mișunau peste tot.

Concerte cu nume mari

Partea artistică a festivalului a atras prin genurile muzicale diferite abordate și numele aduse pe scenă. Andra, Carla’s Dreams, Irina Rimes, Smiley, Andia, Grasu XXL, Puya, Mario Fresh și Guess Who, au concertat pe scena mare din Pădurea Șopa. Sllash & Doppe, Dobrikan, Afgo & Lemon, DJ Optick și mulți alții, au mixat pe scena a doua.

Publicul numeros a reacționat foarte bine la concerte și, adesea, versurile, au fost cântate de cei prezenți alături de artiști. Iar cântăreții prezenți au remarcat cu toții atmosfera plină de energie, vibrantă. După gafa făcută vineri la deschidere de Grasu XXL care vorbea de Sibiu nu de Șelimbăr, ceilalți artiști au fost atenționați de organizatori unde cântă.

Festivalul I Lova Șopa a devenit un brand cultural modern pentru Șelimbăr și zona Pădurii Șopa. Un brand care atrage nu doar șelimbăreni, ci și oameni din Cisnădie, Sibiu, dar și veniți de mult mai departe ca Alba, Deva, Vâlcea etc.

Mâncare și băutură din belșug, dar scumpă

Orice festival mare care se respectă aduce zone de mâncare și băutură. I Love Șopa a avut suficiente tonete cu mâncare diversă și băutură. Doar că prețurile erau mari, ca de festival. Unii s-au limitat la concerte, pentru că intrarea a fost liberă. Alții au venit de acasă cu băutură și mâncare. Dar au fost și cozi mari la unele tonete de mâncare și băuturi.

Poate pe viitor, chiar cu intrare liberă, festivalul poate limita prețurile comercianților, dar și să impună regula clasică de la orice festival de a nu permite accesul în incintă cu mâncare și băutură de afară. Astfel și comercianții câștigă, dar și clienții au prețuri mai mici.

Cursa de biciclete și alergare

Dincolo de partea de festival cu muzică, după masa, I Lova Șopa a avut sâmbătă și o cursă de biciclete și alergare prin Pădurea Șopa. Au fost mereu în incintă locuri de joacă pentru copii, iar multe familii cu copii mici au venit să se distreze.

Sursa foto: I Lova Sopa, oficial

Publicitate

3 COMENTARII

  1. Atât le mai trebuia să impună și regula fără mâncare și băutură din afara festivalului că nu le mai venea nimeni am dat destul banii pe transport in astea 3 zile oricât de mici ar fi preturile in incinta festivalului,dar mai mici de atât nu o sa fie niciodată,tot nu se merită să iei mâncare de acolo,cu ce v-a deranjat pe voi că au venit oamenii cu mâncare din afara festivalului,fiecare face după cat își permite și cum consideră cel mai bine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri