12.3 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

Clădirea Facultății de Inginerie din Sibiu va fi extinsă și modernizată din fonduri nerambursabile în valoare de peste 6,7 milioane de euro

Știri din Județ

Facultatea de Inginerie a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu va fi extinsă, modernizată şi dotată printr-un proiect cu fonduri nerambursabile în valoare de peste 6,7 milioane de euro, asigurate prin Programul „Regiunea Centru” 2021-2027.

„După mai puţin de trei luni de la prezentarea publică a investiţiilor derulate de Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu la noua construcţie ‘Ferma Didactică a Facultăţii de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului’ din Şura Mică, ULBS contractează o nouă cerere de finanţare pentru dezvoltarea infrastructurii universitare. Este vorba de proiectul ‘Lucrări de extindere, reabilitare, modernizare şi echipare la Facultatea de Inginerie, Corp I, II şi III ULBS’, a cărui valoare totală este de peste 40,4 milioane lei. Finanţarea nerambursabilă – în valoare de peste 6,7 milioane euro – este asigurată în cadrul Programul ‘Regiunea Centru’ 2021 – 2027, prin Prioritatea 6: ‘O Regiune Educată’, Acţiunea 6.3 – Creşterea relevanţei învăţământului terţiar universitar. De aceste fonduri vor beneficia peste 2.700 studenţi ai Facultăţii de Inginerie din cadrul Universităţii sibiene”, se menţionează în comunicat.

Proiectul, coordonat de ADR Centru în calitate de Autoritate de Management a PR Centru, urmăreşte creşterea nivelului de adecvare a ofertei educaţionale, în raport cu nevoile pieţei muncii, pentru Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii „Lucian Blaga”, prin modernizarea infrastructurii şi a bazei materiale didactice. Astfel, până în august 2027, suprafaţa utilă pentru studiu a acestei facultăţi urmează să fie majorată cu peste 13%, întreaga clădire fiind modernizată şi beneficiind de echipamente de studiu moderne.

„Vorbim de un proiect de peste 8 milioane euro, pentru cofinanţarea căruia Universitatea contribuie cu puţin peste 1,6 milioane euro. Vor fi obţinute spaţii suplimentare destinate învăţământului de calitate pentru cei peste 2.700 studenţi. Practic, după finalizarea acestor investiţii, Facultatea de Inginerie a ULBS îşi va sărbători în mod deosebit semicentenarul, în 2026, urmând să ofere tinerilor condiţii ultramoderne de studiu”, a declarat, după semnarea acestui contract de finanţare, directorul general ADR Centru, Simion Creţu.

Valoarea totală a cererii de finanţare este de peste 40,4 milioane de lei, din care contribuţia Universităţii „Lucian Blaga” la cheltuielile eligibile este de circa 662.000 de lei iar cheltuielile neeligibile sunt de peste 7,3 milioane de lei.

Potrivit comunicatului de presă, valoarea finanţării nerambursabile alocate de Autoritatea de Management a Programului „Regiunea Centru” din bugetul Fondului European de Dezvoltare Regională şi bugetul de stat pentru realizarea investiţiilor este de aproape 32,5 milioane de lei, adică 98% din valoarea eligibilă a proiectului.

„Iată că după aproape 50 de ani de la înfiinţarea Facultăţii de Inginerie regândim prin această investiţie majoră mediul de învăţare, astfel încât să corespundă nevoilor actuale de studiu şi cerinţelor viitorului, mai ales pentru că vorbim despre o facultate puternic ancorată în procesul de schimbare tehnologică. Prin programele noastre care stabilesc conexiuni de cercetare la nivel european, punem în legătură studenţii şi cadrele didactice din universitatea noastră cu omologii lor din spaţiul academic internaţional, aşa încât era firesc să ne dorim să avem şi aici, la ULBS, spaţii moderne, comparabile cu cele ale universităţilor europene de profil”, a afirmat, potrivit comunicatului, rectorul Sorin Radu.

Sursa: Agerpres.ro

sursa foto: wikipedia
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri