17.9 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

Probleme la sistemul informatic al Spitalului de Pediatrie Sibiu

Știri din Județ

ACTUALIZARE 4 SEPTEMBRIE ora 11:30: Conform surselor Sibiu Independent, problema IT a Spitalului de Pediatrie Sibiu nu a fost rezolvată, sistemele fiind în continuare nefuncționale. Surse sub protecția anonimatului au declarat faptul că hackerii au cerut răscumpărare pentru deblocarea bazei de date.

Știre inițială:

De ieri, Spitalul de Pediatrie din Sibiu are probleme cu sistemul informatic.

Conform surselor Sibiu Independent, de vină ar fi un atac cibernetic, similar cu cel de acum un an de zile, când peste 40 de spitale din țară au avut serverele virusate. Surse din cadrul spitalului ne-au declarat, sub protecția anonimatului, faptul că s-au realizat inclusiv operații chirurgicale însă fără funcționalitatea sistemului IT. Chiar și o echipă a SRI a fost în cursul serii trecute, în camera serverelor, însă aceasta nu a putut rezolva avaria IT.

Reprezentanții Spitalului de Pediatrie Sibiu au declarat pentru Sibiu Independent faptul că, există o disfuncționalitate a sistemului IT iar instituțiile responsabile au fost solicitate pentru remediere. Aceștia au mai precizat că momentan, sunt rezervați în declarații.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri