14.6 C
Sibiu
luni, 16 septembrie, 2024

ADR susține IMM-urile. Prima reuniune din cele 8 naționale a avut loc la Sibiu

Știri din Județ

Autoritatea pentru Digitalizarea României a organizat la Sibiu prima din cele 8 reuniuni naționale pentru promovarea programelor de formare în tehnologii avansate pentru angajații IMM-urilor din România, ca parte a activităților din cadrul Investiției 19 – Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri, Componenta 7 Transformare Digitală din PNRR.

Investiția are ca scop sprijinirea IMM-urilor prin furnizarea de cursuri de formare în tehnologii avansate. Concret, angajații care au contract individual de muncă pot beneficia de instruire în 9 domenii-cheie: Internet of Things, Cloud technologies, Big Data, Învățarea automată, Inteligența artificială, Automatizarea proceselor robotice, Blockchain, Cyber-Physical Systems, Additive manufacturing.

Proiectul are un buget total de 36 de milioane de euro. Peste 2000 de IMM-uri pot accesa ajutorul de minimis, în valoare de maximum 17.000 de Euro/IMM, prin care se facilitează accesul angajaților la aceste programe de formare.

„Autoritatea pentru Digitalizarea României vine în sprijinul companiilor românești și al angajaților acestora. Guvernul României, prin ADR și MCID, promovează cel mai ambițios plan finanțat prin PNRR pentru recalificarea angajaților și pentru creșterea competitivității. ADR trebuie să răspundă unor provocări ce țin de competențele digitale. Avem de recuperat un decalaj semnificativ față de țările din Vestul Europei când vine vorba de competențele digitale de bază pentru cetățeni. Dar avem și obligația de a ne gândi la viitor, la cum putem crește competitivitatea companiilor românești, despre cum putem folosi potențialul uman și profesional și de a-l aduce la standardele digitale cerute astăzi de piața muncii”, a declarat Dragoș-Cristian Vlad, președintele ADR.

ADR este susținută de zece parteneri de formare, care vor pune la dispoziție cursuri adaptate la nevoile de dezvoltare și digitalizare a IMM-urilor.

Detalii suplimentare și informații actualizate despre evenimente și proiect se regăsesc la https://www.adr.gov.ro/investitia-19-competente-in-tehnologii-avansate-pentru-imm-uri/.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Descoperă toate modelele de botine de damă!

Cutremur azi în România, cu magnitudinea de 5.5

Program și bilete la Sibiu Opera Festival

FC Hermannstadt caută victoria la Arad

Judoka sibieni au luat medalii naționale