11.2 C
Sibiu
sâmbătă, 28 septembrie, 2024

Masonii se destăinuie public la Sibiu

Știri din Județ

Marea Lojă Națională din România și Muzeul Național Brukenthal au organizat astăzi la Sibiu o dezbatere publică cu tema „Conferințele deschise: Valori și principii masonice. Relevanță și impact”. Desfășurată la Palatul Brukenthal, conferința publică vine în șirul de evenimente pe care masoneria alături de Muzeul Brukenthal le organizează de câteva luni. După inaugurarea primului templu masonic într-un muzeu public, cel de Istorie din Sibiu, conferința de astăzi a avut menirea reducerii mitologiei moderne creată în jurul masoneriei.

La conferință la care au vorbit Prof. Univ. Dr. Daniel David – Rector Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj Napoca, Ion M. Ioniță – Redactor șef Revista Historia, dr. Alexandru Chituță – Director Muzeul Național Brukenthal, Vlad Nastase – Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România.

Intrare liberă la muzeu oferită de masoni

Cu acest prilej, masonii au oferit intrarea liberă la Palatul Brukenthal oricărei persoane sâmbătă și duminică între orele 10 și 18.

Cei care vizitează Palatul pot vedea și o expoziția „Francmasoneria, școala înțelepciunii și a virtuții. Piese din Peru și România, curatori: dr. Raluca Frâncu, dr. Alexandru Constantin Chituță. Colecția de obiecte masonice a Muzeului Național Brukenthal este remarcabilă prin varietatea tipologică a acestora: însemne, eșarfe, obiecte de decor masonic (șorțuri, mănuși) și de ritual (ciocane, urne de vot, craniu, clepsidră), sigilii etc. În ceea ce privește apartenența, pe lângă piesele provenite de la loja „Sfântul Andrei la cele trei frunze de nufăr” (1767-1790), se regăsesc patru obiecte care au aparținut lojei brașovene „Cele trei coloane”, lojă atestată în anul 1749.

Deschiderea oficială a avut loc vineri seara

Vineri seara, curtea Palatului Brukenthal a găzduit dechiderea oficială a întâlnirii masonilor cu publicul larg. Au luat cuvântul: Prof. Univ. Dr. Gheorghe Bichicean – Mare Purtător de Cuvânt al MLNR, Vlad Năstase – Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România, Dragoș Cotarcea – membru al Marii Loji Naționale din România, dr. Alexandru Chituță – Director Muzeul Național Brukenthal.

Deși mediatizat intens, evenimentul de lansare nu a strâns mulți participanți din afara masoneriei. La fel și conferința publică de sâmbătă. În schimb, publicul s-a înghesuit la vizitarea gratuită a Palatului Brukenthal oferită de masoni.

foto: Răzvan Negru

Publicitate

19 COMENTARII

  1. Sa le piară neamul lor de alogeni si de trădători nenorociți in cele mai cumplite chinuri . O liota de derbedei care își acordă unii altora ranguri universitare ( doctorate etc. ) hotărâtă să distrugă orice spirit valah sau ( daca mergem mai adânc în istorie ) de get. Au pretenția că doresc interesele românilor când de fapt au agenda lor de a distruge orice înseamnă spirit national al grupului etnic românesc . Agenda lor este sa promoveze interesele alogenilor.

  2. În ochii lor se citește răutatea.Sunt rai și fără scrupule cu sufletul plin de păcat.Dumnezeu sa ii ierte și sa ii aducă pe calea cea buna ,ca fac bine la suprafață și fac rau pe la spate și manipulează pe oricine.Nu sunt oamenii lui Dumnezeu nu sunt oameni buni,cine este cu Dumnezeu nu poate face ceea ce fac ei dincolo de suprafață.

  3. Albert Pike mason grad 33 (sec. 19)

    „Primul Război Mondial trebuie să fie declanşat cu scopul de a permite Illuminati să răstoarne puterea Ţarilor din Rusia și de a face această țară o fortăreață a comunismului ateu. Divergențele cauzate de “agentur” (agenți) Illuminati între britanici și imperiile germanice vor fi folosite pentru a instiga la acest război. La sfârșitul războiului, comunismul va fi construit și utilizat în scopul de a distruge alte guverne și pentru a slăbi religiile.

    Al Doilea Război Mondial trebuie să fie instigat profitând de diferențele dintre fasciști și sioniștii politici. Acest război trebuie să fie declanşat astfel încât nazismul să fie distrus și sionismul politic să fie suficient de puternic pentru a institui un stat suveran Israel în Palestina. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, comunismul internaţional trebuie să devină suficient de puternic pentru a contrabalansa creștinătatea, care va fi apoi restrînsă și ținută în frâu până în momentul în care vom avea nevoie de ea pentru cataclismul social final.

    Al Treilea Război Mondial trebuie să fie instigat profitând de diferențele cauzate de “agentur” ai “Illuminati” între sioniștii politici și liderii lumii islamice. Războiul trebuie să se desfășoare în așa fel încât islamul (lumea arabă musulmană) și sionismul politic (statul Israel) să se distrugă reciproc.

    Între timp, celelalte națiuni, o dată în plus divizate pe această temă, vor fi constrânse să lupte până la punctul epuizării fizice, morale, spirituale și economice complete… Vom dezlănțui nihiliștii și ateii și vom provoca un formidabil cataclism social, care în toată grozăvia sa va arăta în mod clar națiunilor efectul ateismului absolut, originea sălbăticiei și a turbulențelor celor mai sângeroase.

    Apoi peste tot, cetățenii, obligați să se apere de minoritatea mondială a revoluționarilor, îi vor extermina pe acei distrugători ai civilizației și mulțimea, dezamăgită de creștinism, ale cărei spirite deiste vor fi din acel moment, fără busolă sau direcție, nerăbdătoare pentru un ideal, dar fără să știe spre ce să-şi manifeste adoraţia, va primi adevărata lumină, prin manifestarea universală a doctrinei pure a lui Lucifer, adusă în cele din urmă în faţa ochilor publicului.

    Această manifestare va rezulta din mișcarea generală reacționară care va urma distrugerii creștinismului și ateismului, ambele cucerite și exterminate în același timp.”

    Asta este masoneria. Organizatie satanica nicidecum „școala înțelepciunii și a virtuții”

  4. După 1990 au apărut masoni ca ciupercile după ploaie . Ce nu știți este faptul că, în România , Masoneria a existat în realitate , dar în ilegalitate . România a avut cea mai puternică Lojă de Masoni , din Europa de Est . Nici rușii nu se comparau cu noi . La mine în familie , și bunicul , bunicului meu , a fost mason . Ce regret , este faptul că Masoneria, a degenerat rău , tare de tot . Toți bagabonții au ajuns masoni . Criminali în serie , proxeneți , necrofili , zoofili , handicapați etc . La masoni se intră contra cost . Periodic se dă cotizații . Prevede regulamentul . Dar prea mulți țărani , țigani, muncitori din fabrici , teroriști. Osana bin Laden a fost mason . Ce căuta țiganul ăla fără școală la masoni ? Masoneria este o societate secretă , civilizată , pretențioasă și simandicoasă . Se intră selectiv .

    • Este suficient să-l urăști pe Dumnezeu,să nu recunoști „Răstihnirea Domnului Nostru Issus Hristos” și poți deveni mason. Dacă ești și khazar așkenaz totul este perfect. Nu rămâne decât să-l aștepți pe Lucifer pentru a fi fericit. Masonii au creat cel mai mult rău omenirii. Cât bine ne-au adus nouă României masonii iliescu,isărescu-manole,voicuculescu-felix,băsescu-petrov,petre roman-wilander,Stolojan cel bolnav, Meleșcanu,brukan-brkner,cei care conduc toate televizoiunile,băncile,etc.? Țara după 1990 a încăput pe mâna khazarilor masoni și s-a ales praful și pulberea de ea. Românii au imigrat iar masonii ne-au invadat. Cam aici suntem și nici cale de întoarcere nu există.

  5. Mi-ar fi plăcut să particip la această conferință și să dau mâna cu Domnul Vlad Năstase. Apreciez valorile și principiile pe care le sustine. Libertate ,Egalitate, Fraternitate . Mi se pare că este înțeles greșit termenul de Mason, citiți istoria lor, sunt câteva documentare pe internet care explică, cât și cărți. Cuvântul fiind provenit din limba Franceză și nu înseamnă nicidecum ceva rău, așa cum susțin anumiți oameni, chiar și cei din comentariile acestui blog. În același timp, nu mi se pare absolut deloc rău ca un om să facă parte din loja masonica, acesti oameni trăiesc și se ghidează după anumite principii; să se ajute reciproc…lucru rar întâlnit în zilele noastre. Avem ce să învățăm de la ei. Respect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

FC Hermannstadt a cedat la trei goluri la Ploiești

Sibiul celebrează Noaptea Cercetătorilor