27.3 C
Sibiu
vineri, 27 septembrie, 2024

Sprijin pentru viitor: A fost lansată cea de-a treia ediție a Fondului de Burse Carpathia pentru tinerii pasionați de științele naturii

Știri din Județ

A fost lansată a treia edit̗ie a Fondului de Burse Carpathia, program anual ce oferă granturi nerambursabile si burse grupurilor de init̗iativă s̗i elevilor pasionat̗i de s̗tiint̗ele naturii din comunităt̗ile T̗ării Făgăras̗ului.

Programul este susținut de Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) împreună cu Fundația Conservation Carpathia.

Cele două organizat̗ii îs̗i propun ”să descopere si să sustină elevii care excelează în mediul scolar si care prezintă interes pentru domeniile care fac parte din conservarea biodiversitătii si ecologie”.

Pentru a fi eligibili, elevii trebuie să fie din anumite localități, bine precizate, s̗i să îndeplinească următoarele condiții:

  • Să aibă rezultate deosebite la geografie și biologie (media anului anterior la aceste discipline să fie peste 8,00).
  • Să aibă o medie generală pe anul anterior mai mare de 8,00.
  • Să fi luat parte la activități școlare și extrașcolare și să prezinte dovada implicării prin documente justificative.
  • Să participe la toate etapele de selecție ale acestui fond de burse.

Valoarea totală a bursei este de 2.500 lei/an si va fi acordată în 2 transe: prima tranșă (1.250 lei) la începutul lunii decembrie 2024 și a doua (1.250 lei) la începutul lunii aprilie 2025.

În plus, bursierii beneficiază și de o experiență de învățare de 3 zile la Centrul de Activități și Explorarea Naturii Richita din Sătic (Argeș) și au șansa de a intra în programul DofE România: The Duke of Edinburgh’s Internațional Award.

Deadline pentru înscriere: 16.10.2024

Cei 20 de bursieri selectați de un juriu vor fi anunțați telefonic pe 8 noiembrie, iar lista va fi publicată pe site-ul Fundației Comunitare Țara Făgărașului.

Toate detaliile, aici : https://tinyurl.com/34jkvucz

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Accident pe Șoseaua Sibiului, lângă McDonalds