30.2 C
Sibiu
joi, 21 august, 2025
spot_img
spot_img

Meniul zilei la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu: de la supă cu găluște la friptură de pui cu legume mexicane

Știri din Județ

Publicitate
Cei care au avut norocul să nu fie internați la un spital, nu sunt familiarizați cu ce conține un meniu pentru pacienți. Astăzi ne-am îndreptat pașii spre Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu să vedem cum sunt tratați din punct de vedere culinar pacienții internați aici. Astfel ziua de astăzi a adus pacienților meniuri variate, gândite special pentru fiecare regim alimentar.

Dimineața, ceai cu lămâie și brânză proaspătă

Micul dejun a fost simplu, dar hrănitor: ceai cu lămâie, pâine cu unt și brânză feta sau de vaci, alături de crenvuști cu muștar și castraveți, în funcție de regim. Pentru pacienții cu dietă desodată sau hepatică, meniul a inclus și gem, pentru un plus de energie.

La ora 10, fiecare pacient a primit o gustare ușoară care cuprinde iaurt sau, după caz, mere.

Prânz ca acasă: supă de găluște și friptură cu piure

Prânzul a fost poate cea mai așteptată masă a zilei a cuprins upă de găluște și friptură din pulpă de porc cu cartofi piure și salată de varză albă. Pentru pacienții cu afecțiuni hepatice, carnea de porc a fost înlocuită cu pulpă de pui.

Gustări și cină cu specific ușor

La ora 15, pacienții au avut parte de un desert ușor khec sau iaurt, după caz.

Dar ziua nu s-a încheiat pentru că la cină pacienții au parte de ceai cu lămâie, friptură de pui cu legume mexicane și cremă de brânză, meniu servit tuturor regimurilor.

Meniu diversificat pentru aproape 4000 de pacienți anual

În fiecare zi, bucătăresele spitalului pregătesc meniuri adaptate pentru toate tipurile de pacienți internați. Pentru pacienții de la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, ziua de astăzi a însemnat nu doar tratament medical, ci și un meniu care aduce aminte de mesele de acasă.

Ce spun pacienții?

Un domn internat ne-a spus că este mulțumit atât de mâncarea de aici, că este o mâncare foarte bună și că este mulțumit și de personalul care îl îngrijește zi de zi.

Meniul zilei de astăzi

Mic dejun
TBC: Ceai cu lămâie, pâine, unt, brânză feta, crenvuști cu muștar, castraveți
Común: Ceai cu lămâie, pâine, unt, brânză feta, crenvuști cu muștar, castraveți
Desodat: Ceai cu lămâie, pâine, unt, brânză de vaci, gem, castraveți
Diabet: Ceai cu lămâie, pâine, unt, brânză feta/de vaci, crenvuști cu muștar, castraveți
Hepatic: Ceai cu lămâie, pâine, unt, brânză de vaci, crenvuști cu muștar, gem, castraveți

Ora 10
TBC: Iaurt
Comun: Iaurt
Desodat: Iaurt
Diabet: Iaurt, mere
Hepatic: Iaurt

Prânz
TBC: Supă cu găluște, friptură din pulpă de porc cu cartofi piure, salată de varză albă
Comun: Supă cu găluște, friptură din pulpă de porc cu cartofi piure, salată de varză albă
Desodat: Supă cu găluște, friptură din pulpă de porc cu cartofi piure, salată de varză albă
Diabet: Supă cu găluște, friptură din pulpă de porc cu cartofi piure, salată de varză albă
Hepatic: Supă cu găluște, friptură din pulpă de pui cu cartofi piure, salată de varză albă

Ora 15
TBC: Khec
Comun: Khec
Desodat: Khec
Diabet: Iaurt
Hepatic: Khec

Cină
TBC: Ceai cu lămâie, friptură din pulpă de pui cu legume mexicane, cremă de brânză
Comun: Ceai cu lămâie, friptură din pulpă de pui cu legume mexicane, cremă de brânză
Desodat: Ceai cu lămâie, friptură din pulpă de pui cu legume mexicane, cremă de brânză
Diabet: Ceai cu lămâie, friptură din pulpă de pui cu legume mexicane, cremă de brânză
Hepatic: Ceai cu lămâie, friptură din pulpă de pui cu legume mexicane, cremă de brânză

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri