10.7 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Consiliul Județean Sibiu a finalizat o nouă investiție: Clădirea Dispensarului de la Spitalul de Pneumoftiziologie a fost complet reabilitată

Știri din Județ

Consiliul Județean Sibiu a finalizat, la termen, lucrările pentru reabilitarea completă a clădirii Dispensarului din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, unitate spitalicească aflată în subordinea autorității județene.


Valoarea totală a lucrărilor s-a ridicat la suma de 4.099.936,11 lei cu TVA.
Din această valoare, 2.598.180,68 lei cu TVA au fost asigurați din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR 2014 – 2020) pentru eficientizarea energetică a clădirii și 53.024,10 lei cu TVA reprezintă cofinanțarea CJ Sibiu pentru realizarea proiectului. Pentru efectuarea unor lucrări precum: instalații sanitare, utilități, electrice, structură, echipamente și detectare incendiu, canalizare menajeră și pluvială, precum și lucrări de refacere interioare după reabilitare, au fost alocați din bugetul local al județului Sibiu 1.448.731,33 lei cu TVA.


În urma investiției, consumul anual de energie primară se va reduce la jumătate față de perioada anterioară reabilitării. Acest lucru îl atestă certificatul de performanță energetică a clădirii întocmit la finalizarea lucrărilor.
Totodată, această lucrare de reabilitare este încă un pas în materie de politici de climă și mediu pentru Județul Sibiu, întrucât ea contribuie activ la atingerea obiectivelor pe care România, alături de ceilalți membri UE, le are de îndeplinit: până în 2030 reducerea emisiilor cu cel puțin 55%, astfel ca până în 2050 Europa să devină primul continent neutru din punct de vedere climatic.
La exterior s-au realizat lucrări pentru eliminarea infiltrațiilor, fațada a fost refăcută cu materiale eficiente energetic și s-au înlocuit toate ferestrele. De asemenea, a fost izolat planșeul podului și al subsolului, au fost montate panouri solare, o pompă de căldură reversibilă și o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități dotată cu elevator.


În interior au fost înlocuite tâmplăriile, refăcute pardoselile, tavanele, pereții au fost tencuiți și zugrăviți. Instalațiile electrice au fost modernizate, iar instalațiile de apă – canal, ventilație și cea termică au fost refăcute integral.
„Pacienții cu patologii pulmonare vor beneficia de consultații și tratamente de specialitate, radiografii și spirometrii într-un spațiu nou, completat renovat la standarde europene, ceea ce le va asigura un plus de confort, iar calitatea actului medical va fi cu siguranță mai ridicată. Nu în ultimul rând, ne asigurăm că suntem mai aproape de ținta de a avea un județ verde și prin investiții în clădiri prietenoase cu mediul înconjurător”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
În anul 2022, Consiliul Județean Sibiu va finaliza lucrările de reabilitare termică la încă două clădiri ale spitalului: Pavilionului II și Pavilionul Administrativ.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri