spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Inaugurare pista pentru bicicliști dintre Sibiu și Cisnãdie

Știri din Județ

Publicitate

Vineri, 11 octombrie 2019, la ora 11.00 va fi inaugurată pista pentru bicicliști dintre Sibiu și Cisnãdie, proiect derulat în colaborare cu Consiliul Județean Sibiu. La eveniment va fi prezent primarul orașului Cisnădie, Gheorghe Huja împreună cu președinta Consiliului Județean, Daniela Cîmpean. Întâlnirea va avea loc în zona podului Seviș.

Primarul orașului Cisnãdie, Gheorghe Huja, spune cã : „Acest proiect a fost privit de mulți cu scepticism, dar iatã cã a fost realizat într-un timp scurt, iar acum pista pentru pietoni și bicicliști care leagã Sibiul de Cisnãdie va fi inauguratã. Ea va permite un acces ușor și sigur cãtre și dinspre orașul nostru pentru cei ce nu vor sã foloseascã mașina, și reprezintã o cale de acces importantã și pentru locuitorii din Cartierul Arhitecților”.

Pista de biciclete are o lungime de 6,5 km, pornește din zona străzii Sibiului, din Cisnădie și continuă pe partea dreaptă a drumului către municipiul Sibiu, după podul peste Seviș.

”Amenajarea pistei pe strada Sibiului la dimensiuni generoase a fost un pic mai dificilă, dar imediat cum a permis spațiul, pista a fost amenajată la o lățime de cel puțin doi metri. Pe traseu au fost construite două podețe, iar traversarea Sevișului a fost realizată pe un podeț separat, ce a fost construit special pentru această pistă de biciclete.” – Gheorghe Huja, primarul orașului Cisnădie.

Podețul care traversează Sevișul este la o distanță de aproximativ zece metri față de podul utilizat în prezent pentru circulația autovehiculelor. Pista de biciclete continuă pe partea dreaptă a drumului, traversarea drumului județean realizându-se înainte de zona Cartierul Arhitecților. Traversarea a fost amenajată sub forma unui semafor acționat cu buton, care va fi precedat pe ambele sensuri de mers de limitatoare de viteză.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor