spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Pista de biciclete redundantă a Primăriei Sibiu a ajuns de la 2 la 6 milioane de lei. Încă în faza de licitație

Știri din Județ

Publicitate

Primăria Sibiu și-a propus să cheltuiască sume importante din bugetul local pentru piste de biciclete. După finalizarea investiției la pista de pe malul Cibinului care a costat 11,4 milioane de euro, o nouă pistă este scoasă la licitație: pista strada Thedoro Aman. Dar aceasta efectiv dublează pista de pe strada Călăreților, inaugurată de Iohannis în 2010. Iar costurile estimate la 2 milioane de lei au ajuns acum la 6 milioane de lei.


În luna mai 2022, Primăria Sibiu anunța intenția de a depune un proiect pe PNRR pentru construirea unei noi piste de biciclete. Obiectivul dorește să lege Parcul Sub Arini de Grădina Zoo. Pe varianta din dreapta a zonei inundabile dinspre cartierul Valea Aurie.

Dar pe partea stângă, pe Aleea Călăreților, pe același sens de mers, există din 2010 o pistă de biciclete pe același traseu. Aceasta a fost inaugurată de primarul Iohannis.

Proiect comandat unei firme de consultanță

Cum angajații din Primăria Sibiu nu se pricep la accesarea fondurilor PNRR, au angajat o firmă mare de consultanță care să le scrie proiectul. FIP Consulting a primit contractul și a trasat conform dispozițiilor Primăriei Sibiu posibilul traseu al pistei de biciclete (cu roșu pe harta de mai jos). Așa a fost prezentat în mai 2022 publicului.

Traseu prezentat de Primăria Sibiu în mai 2022

S-a câștigat proiectul PNRR. Dar în mai 2022, primarul Astrid Fodor declara că pista va costa aproximativ 2,24 milioane lei. „Acest tronson este important pentru că va face legătura cu pista existentă dinspre Parcul Sub Arini, Grădina Zoologică și Pădurea Dumbrava, asigurându-se continuitatea rețelei de piste în această zonă. Valoarea estimată a investiției se ridică la 2,24 de milioane de lei.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

În 2023 Primăria Sibiu alocă 6 milioane de lei

În ianuarie 2023, Primăria Sibiu propune consiliului local să voteze un buget de 5,91 milioane lei cu TVA. Dimensiunea pistei propusă este de 1,92 km prin zona verde (parte inundabilă). Ea pornește din pista de pe Aleea Călăreților de la intersecția cu străzile Bahluiului și Goga. Apoi traversează parcul Sub Arini și merge în paralel cu cea de pe Aleea Călăreților, dar pe partea dreaptă a zonei inundabile. Traversează strada Luduș și strada Valea Aurie și merge până la intrarea 2 de la Zoo. Apoi traversează spre actuala pistă de pe Aleea Călăreților peste un pod nou și se unește cu aceasta. (vezi harta jos cu puncte albastre ambele piste de biciclete)

Licitația se prelungește

Deși, inițial, licitația trebuia să se încheie în 11.10.2023, Primăria Sibiu a decis să prelungească data până la 19.10.2023. Firma câștigătoare va trebui să facă proiectul, să obțină avizele și să execute pista. Termenul alocat este de 15 luni de la semnarea contractului, din care primele 3 pentru proiect și avize.

Suma orientativă oferită de Primăria Sibiu pentru licitație este de 5,2 milioane lei cu TVA. Dar din experiența tuturor proiectelor Primăriei Sibiu ea va crește după semnarea contractului.

FOTO principal sursa: firma de consultanță FIP Consulting

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri