19.1 C
Sibiu
sâmbătă, 27 iulie, 2024

#ErasmusDays 2019 sărbătorite la Colegiul Tehnic ,,August Treboniu Laurian” de la Agnita

Știri din Județ

10, 11 și 12 octombrie 2019, trei zile de sărbătoare a Programului Erasmus + în Europa și nu numai în timpul #ErasmusDays2019. O oportunitate unică de a organiza un eveniment, de a împărtăși experiența Erasmus sau de a răspândi cuvântul despre proiectul nostru.

Colegiul Tehnic A.T.Laurian a sărbătorit acest eveniment în data de 10 și 11 octombrie 2019 în Centrul de informare al unității noastre școlare, un eveniment dedicat Zilelor Erasmus, ocazie pentru a disemina proiectul „Stagiu de practică la nivel european pentru confecționer produse textile și tâmplar universal”, co-finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+. Este un proiect dedicat elevilor din învățământul profesional de 3 ani cu specializările ,,Confecționer produse textile” și ,,tâmplar universal”. Acesta se desfășoară pe o perioadă de 2 ani și presupune formarea profesională a elevilor prin stagii de practică în Portugalia.

Publicitate

În cadrul evenimentului s-a discutat despre importanţa proiectelor Erasmus+ pentru elevii din învățământul preuniversitar și despre rezultatele noastre obținute în prima mobilitate ce a avut loc în perioada ianuarie-februarie 2019.

Proiectul cu titlul ,,Stagiu de practică la nivel european pentru confecţioner produse textile şi tâmplar universal” are un grup ţintă de 37 de elevi din clasele a XI-a din învățământul profesional. Scopul general al acestuia este creşterea calităţii formării profesionale prin stagii de practică în context european în vederea creşterii şanselor de angajare la finalizarea studiilor, prin cooperare internaţională şi mobilitate în scop educaţional.

,,ERASMUS SCHIMBĂ VIEŢI – DESCHIDE MINŢI – VET ESTE O ALEGERE, într-adevăr o afirmație adevărată! Pentru mine ca profesor, Erasmus+ a fost oportunitatea care m-a ajutat să mă dezvolt enorm de mult pe plan profesional, iar pentru elevi a fost ocazia de formare profesională în context European. Am cunoscut oameni care ne-au umplut sufletul şi inima cu bucurie şi care ne-au învăţat să privim în jurul nostru lumea cu adevărat. Am avut şansa să conştientizăm că trăim într-o societate a cunoşterii, într-o Europă mobilă şi interculturală în care succesul nostru şi al tuturor depinde de voinţa şi capacitatea de a ne adapta lumii noi. Erasmus este o poveste despre oameni, prietenie şi curaj, dar ea se poate transforma într-o realitate palpabilă pentru că eroii s-au luptat cu zmeii, cu necunoscutul şi au învins – s-au maturizat şi s-au îmbogăţit profesional şi spiritual. ”- profesor Ionele Daniela Elena.

Evenimentul desfășurat a avut ca scop popularizarea programului Erasmus+, informarea și diseminarea proiectului cu nr. 2018-1-RO01-047981 și, nu în ultimul rând, încurajarea cadrelor didactice pentru a scrie și accesa proiecte Erasmus+.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr l-a cedat pe Visic