spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

La Ocna Sibiului se munceşte pe brânci. Cel puţin în acte

Știri din Județ

Publicitate

Primarul din Ocna Sibiului ales în 2016 din partea PSD, George Claudiu Predescu, are se pare o pasiune pentru lucrările de terasare şi amenajare şanţuri. Cum să explicăm altfel faptul că odată ajuns primar, din 2017 a contractat an de an pe Curtean I Ioan PFA cu câte 50.000 de lei anual pentru „nivelări şi săpături cu buldoexcavatorul”.

La un calcul simplu reiese că respectivul buldoexcavatorist munceşte pentru Primăria Ocna Sibiului la nivelări, terasări, şanţuri câte 3 luni pe an. Zilnic. Asta dacă respectă codul muncii şi lucrează 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână. La tariful de 100 de lei pe oră reiese că are de muncă 500 de ore pe an. Cu siguranţă priceputul excavatorist Curtean mai are şi alte lucrări din mediul privat, aşa că există o oarecare îngrijorare să nu sufere de epuizare.

SIBIU INDEPENDENT a întrebat Primăria Ocna Sibiului cum justifică contractarea de 50.000 de lei de anul acesta, făcută tardiv în 13 septembrie. Spre deosebire de anii anteriori când se făcea în aprilie-mai. Răspunsul a venit rapid: „s-au achizitionat: Lucrari de pregatire a terenului, in vederea executiei terasamentelor (santuri de scurgere a apelor, nivelari drumuri) sapaturi la canalizarea pluviala ( refacere canalizare pluviala pe strazile Mihai Eminescu si Bailor), lucrari de terasamente in fosta groapa de gunoi. Pentru aceste lucrari s-a estimat un anumit numar de ore de lucru, ore care daca nu vor fi consumate, nu se vor plati, conform art. 5 din contractul de lucrari incheiat intre achizitor si executant”. Şi ne-a pus domnul primar Predescu George în răspuns şi toate prevederile legale respectate, cât şi extras din contract.

Cum lucrarea anul acesta a fost contractată abia în 13 septembrie rezultă că se va lucra la foc continuu până la Crăciun la Ocna Sibiului. Asta dacă nu s-a mers pe veche metodă, lucrările s-au făcut deja în primăvară, vară şi contractul abia în septembrie. În mod normal nici o firmă din privat nu ar lucra astfel, dar se pare că Curtean I. Ioan este sigur de contractul anual de câte 50.000 de la Primăria Ocna Sibiului. De partea cealalta primarul Predescu pare să fie obisnuit sa lucreze cu PFA-urile din localitate, doar si el a detinut o asemenea entitate economica pana in 2008.

Foto: Strada Mihai Eminescu din Ocna Sibiului, Google Maps.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri