21.2 C
Sibiu
duminică, 01 octombrie, 2023

VIDEO-FOTO: Tinerele sunt învățate cum să se „infiltreze” în conducerea marilor companii

Știri din Județ

La Forumul Democratic German, în sala oglinzilor, a avut loc marți, 15 octombrie, evenimentul de prezentare al premiul internațional „With and For Girls” (Cu și pentru fete) la care au asistat aproximativ 20 de tinere. Proiectul face parte din Festivalului Egalității de Gen 2019 și a fost susținut de ONG-ul A.L.E.G.

A.L.E.G. este un ONG local înființat la Sibiu în 2004 și misiunea lor este de a promova egalitatea de gen și de a combate toate formele de discriminare și viloență bazate pe diferențe de gen. Societatea și statul nu oferă suficient suport financiar și moral unor asemenea inițiative. Doar 2 cenți din fiecare dolar donat sau subvenționat merg către ONG-uri sau asociațiile care sprijină femeile aflate în dificultate.

Încă de la începuturile umanității și până în prezent reprezentantele sexului frumos s-au luptat din greu pentru a obține imaginea femeii independente. A.L.E.G. oferă oportunitatea tururor femeilor să învețe,să caute și să se bucure de șanse egale, astfel ca fiecare să aibă libertatea să aleagă rolul pe care să îl doresc să îl ocupe în societate.

Feminismul înseamnă credința că femeile sunt egale în drepturi politice, economice și sociale cu bărbații. Nu înseamnă supremația femeilor. E o mișcare prin care femeile au reușit să își obțină începând cu secolul al XIX-lea, dreptul la vot, dreptul de a deține proprietăți și a semna contracte sau de a beneficia de salarizare în rând cu bărbații. Tindem să credem că a fost dintotdeauna așa cum e azi, dar drepturile femeilor sunt un câștig recent și încă nu deplin. Aceste realități, vor fi ilustrate în expoziția *Drepturile femeilor în România*, expoziție itinerantă ce va putea fi găzduită de instituții publice și private care doresc să contribuie la o mai bună informare a angajaților lor pe tema nondiscriminării.

În cadrul Festivalului Egalității de Gen 2019, A.L.E.G. au fost invitați reprezentanții societății civile, în special organizațiile de tineret și pe cele din domeniul drepturilor omului, să se familiarizeze cu o oportunitate de dezvoltare organizațională pentru asociațiile care sprijină fetele și le implică în luarea deciziilor în organizație și în comunitate: Premiul international With and For Girls (Cu și pentru fete). La eveniment a fost prezentă directoarea acestui program, cu sediul la Londra, Swatee Deepak, dar și cu fetele care au compus în acest an comisia de selecție pentru premiu.

Premiul With and For Girls este acordat anual unui număr maxim de 25 de organizații din 5 regiuni ale lumii.

Fetele selecționate și formate de echipa A.L.E.G. vor intervieva 10 organizații finaliste din Europa și Asia Centrală și vor decide câștigătorii premiilor ce variază între 5.000 și 50.000 de dolari.

Fondurile pentru premiu provin de la 11 organizații filantropice internaționale care cred în puterea fetelor de aschimba lumea în bine. Împreună, aceste fundații au creat o inițiativă de finanțare globală care să identifice și să susțină organizații locale puternice care lucrează cu și pentru adolescente cu vârste între 10-19 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri