18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

„Strigătul” de ajutor al unui sibian a apărut pe pagina oficială a Ambasadei Suediei din Bucureşti

Știri din Județ

Gest incredibil de solidaritate din partea Ambasadei Suediei din Bucureşti care a postat un mesaj primit de la un sibian din Sebeșu de Sus. Tânărul dorește să-și promoveze localitatea care din spusele sale, este uitată de administrația locală. Pentru a atrage turiști și pentru a contura frumusețile satului, sibianul s-a gândit să organizeze la Căminul Cultural un bal sau o petrecere iar ca fond muzical s-a gândit la perioada anilor 80′, 90′ și 2000. Pentru a-și vedea visul împlinit, acesta a cerut ajutor on-line pentru organizarea evenimentului și mai ales pentru a strânge fondurile necesare.

Postarea a devenit deja virală și a strâns într-un timp scurt peste 200 de like-uri și foarte multe comentarii de susținere.

Redăm mai jos mesajul complet adresat către Ambasada Suediei din Bucureşti:

„Bună seara! Sau salutare, că mi se pare ca suntem niște prieteni așa buni pe aici. Stiu… nu aveți cum să mă știți, că aveți vreo 65.000 de alți prieteni pe aici. Dar prin postările voastre de zi cu zi, chiar mă aduceți aproape de voi. Sunteți tare buni aici pe Facebook. 

Și când auzi „Suedia”, te gândești la oamenii aia simpli și fericiți din nord. Înainte de a vă zice scopul pentru care am decis să vă scriu, vreau să știți că puteți face mișto, miștoul ăla cu atât de mult umor, pentru că îmi e imposibil să mă supăr. Măcar dacă faceți o postare pe pagină, să nu-mi dați numele. (scuze, Raul!)

„Decat” atât! Locuiesc în Sibiu, dar provin din localitatea Sebeșu de Sus, cam la 30 km de Sibiu. E o zonă superbă! Practic, de acolo începe grupa de munți Făgăraș. Dacă nu mă credeți, dați un search pe Google și o să vă convingeți singuri de frumusețea zonei. 

Din păcate, localitatea e cam uitată de administrația locală. Din punct de vedere cultural, nu se întâmplă absolut nimic pe acolo. Și îmi pare atât de rău pentru asta! 

Din acest motiv am ales să mă implic. Nu prea am habar cum sa fac asta, dar vreau să încep de undeva, cumva. M-am gândit să organizez la Căminul Cultural din sat un bal / petrecere cu muzica anilor 80′, 90′ și 2000. Sunt sigur că lumea din sat s-ar bucura enorm să aibă parte de un asemenea eveniment și dacă totul o să iasă bine, aș vrea ca oamenii să ia parte la un spectacol de operă sau teatru – o premieră pentru majoritatea locuitorilor din Sebeșu de Sus. 

Treaba e ca nu prea știu cum să organizez și nici nu dispun de fonduri. De ce vă scriu asta vouă? Pentru că am ajuns să am încredere în voi mai mult decât în orice instituție a statului român. 

Daca aveți idee despre orice sau îmi puteți oferi un ajutor de orice natură, vă rog să îmi scrieți aici. M-aș bucura mult! 

Și cu postările pe pagină, continuați. O faceți așa bineeee! O seară faină!”

No, după mesajul ăsta fain – cum îl ajutăm împreună pe Raul?” au postat reprezentanții ambasadei pe pagina oficială de Facebook

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc