16.2 C
Sibiu
miercuri, 17 aprilie, 2024

Azi dimineața la ora 8 ștafeta invictus a plecat din Sibiu spre Alba

Știri din Județ

Atunci când cineva face lucruri mărețe, avem datoria morală de a le recunoaște meritele și de a duce povestea mai departe printre generații. Așa cum este flacăra olimpică sau lumina sfântă de la Ierusalim, oamenii au nevoie de simboluri palpabile pentru a se indentifica cu o anumită acțiune sau persoană. Câți dintre noi nu am tresărit de bucurie când am văzut la televizor pe acel sportiv care alerga mândru cu torța sau câți dintre noi nu ne-am “încălzit” sufletește atunci când lumina sfântă de la Ierusalim a ajuns la București!?

Ștafeta a fost primită de forțele armate din Sibiu

Pentru că suntem un popor patriot care-și cinstește cu mare drag eroii, a luat naștere o acțiune prin care vor fi alergați peste 600 de kilometri prin diferite resedințe de județ pentru a arăta respectul față de eroi și valorile naționale. Ștafeta încărcată de simbolistică a ajuns la Sibiu și a fost primită cu aplauze în curtea Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”. A fost intonat imnul național iar sportivii voluntari au fost felicitați.

Ce este INVICTUS ?

​În anul septembrie 2014 a avut loc prima ediție a Invictus Games la Londra iar țara noastră din păcate nu a fost invitată să participe. Pentru România acest eveniment era un lucru tabu. Pentru a nu își pierde valorile istorice a fost organizat un grup de voluntari care a avut misiunea de a trimite luptătorii noștri răniți să ne reprezinte la acest eveniment, colectând fonduri și animând întreaga societate pentru a-i sprijini. Totul a fost un real succes! Invictus România a devenit acum un proiect de educație cu voluntari în toată țara care continuă să promoveze respectul față de toți cei care au luptat pentru patrie, indiferent în care război.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri