spot_img
9.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

EXCLUSIV: Aeroportul Sibiu a rămas fără şoferi. Demisie în bloc

Știri din Județ

Publicitate

Ultimii 11 şoferi angajaţi la Aeroportul Internaţional Sibiu şi-au dat demisia astăzi. Ei au motivat gestul datorită condiţiilor de lucru şi salariilor foarte mici. Astfel un şofer lua un salariu brut de 2.660 lei, care după taxe şi impozite ajungea la 1.500 de lei aproximativ. La acesta se adăugau bonurile de masă şi eventual un spor la unii şoferi, de fidelitate. Problema este că toţi şoferii de la Aeroport conduc nu doar autobuzele care transportă pasagerii de la avion la clădire, ci şi maşinile de pompieri din interior, cele de degivrare şi orice alte maşini speciale folosite la aeroport.

Şoferii au declarat în exclusivitate pentru SIBIU INDEPENDENT că erau puşi nu doar să conducă maşinile, cum scria în fişa postului, ci să cureţe în avioane, să încarce şi descarce bagajele.

Mai mult în ultimele 3 luni, deşi numărul şoferilor era sub norma prevăzută în oganigramă, 5 şoferi au demisionat. Cei 11 rămaşi abia mai făceau faţă să acopere turele. Astăzi toţi 11 au demisionat după ce în 15 octombrie au trimis o scrisoare conducerii Aeroportului, consiliului de administraţie şi conducerii Consiliului Judeţean în care cereau respectarea condiţiilor de muncă şi un salariu brut de 3.900 de lei, la fel ca orice şofer din afara aeroportului care lucrează pe un autobuz. Ei au precizat că au responsabilitatea conducerii a mai multor tipuri de maşini, unele cu regim special. Totuşi conducerea aeroportului, prin director, le-a oferit azi un spor de 200 de lei brut. Iar Consiliul Judeţean nu le-a răspuns solicitării.

Conducerea aeroportului a trimis în această după masă o înştiinţare şoferilor să revină asupra demisiei la zi şi să respecte preavizul, altfel vor suporta consecinţele legale.

La ora redactării acestei ştiri conducerea Aeroportului Sibiu şi cea a Consiliului Judeţean nu au putut fi contactate. Revenim cu amănunte.

CITEŞTE ŞI Conducerea Aeroportului Sibiu dă replica şoferilor

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. In decursul unui an au murit 3 angajati ai aeroportului din Sibiu datorita epuizarii datorita faptului ca indeplineau si alte sarcini in afara de cele prevazute in fisa muncii, al programului de munca (1 tura de munca era de 12 ore), al conditiilor de munca etc. Reprezentantii Aeroportului din Sibiu nu le pasa de acest lucru. Exploateaza la maxim angajatii pe bani putini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor