12.3 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Se iau măsuri pentru exterminarea focarului de pestă porcină de la Alămor

Știri din Județ

Întrunit în ședință extraordinară, Centrul Local de Combatere a Bolilor – Județul Sibiu, al cărui președinte este prefectul Maria Minea, a aprobat, astăzi, programul de măsuri pentru combaterea unui focar de pestă porcină africană confirmat în satul Alămor, comuna Loamneș.

În exploatația contaminată, toți porcii rămași în viață au fost uciși de îndată, sub control oficial şi într-un mod prin care să se evite orice risc de propagare a virusului pestei porcine africane atât în timpul transportului, cât şi în timpul uciderii. Au fost îngropați, sub supraveghere oficială.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu a instituit imediat, în jurul focarului, o zonă de protecție de 3 km, pe raza localităţii Alămor. De asemenea, pe o raza de 10 km în jurul focarului, s-a instituit o zonă de supraveghere, care include localitățile: Presaca, Bogatu Român, Armeni, Sădinca, Hașag, Mândra, Loamneș, Gusu, Ocna Sibiului, Topârcea și Ludoș.

Pe raza localității Alămor, au fost amplasate două filtre  rutiere de control și dezinfecție, care  vor funcționa cel puțin 7 zile, respectiv până în momentul efectuării dezinfecției finale.  

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri