DSC

Se iau măsuri pentru exterminarea focarului de pestă porcină de la Alămor

Întrunit în ședință extraordinară, Centrul Local de Combatere a Bolilor – Județul Sibiu, al cărui președinte este prefectul Maria Minea, a aprobat, astăzi, programul de măsuri pentru combaterea unui focar de pestă porcină africană confirmat în satul Alămor, comuna Loamneș.

Publicitate
itpadi

În exploatația contaminată, toți porcii rămași în viață au fost uciși de îndată, sub control oficial şi într-un mod prin care să se evite orice risc de propagare a virusului pestei porcine africane atât în timpul transportului, cât şi în timpul uciderii. Au fost îngropați, sub supraveghere oficială.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu a instituit imediat, în jurul focarului, o zonă de protecție de 3 km, pe raza localităţii Alămor. De asemenea, pe o raza de 10 km în jurul focarului, s-a instituit o zonă de supraveghere, care include localitățile: Presaca, Bogatu Român, Armeni, Sădinca, Hașag, Mândra, Loamneș, Gusu, Ocna Sibiului, Topârcea și Ludoș.

Pe raza localității Alămor, au fost amplasate două filtre  rutiere de control și dezinfecție, care  vor funcționa cel puțin 7 zile, respectiv până în momentul efectuării dezinfecției finale.  

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *