spot_img
5.2 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Festivalul „Concurs de Interpretare vocală” de la Rășinari și-a ales câștigătorii

Știri din Județ

Publicitate

Răşinariul este unul dintre locurile cele mai frumoase şi binecuvântate de Dumnezeu, care păstrează tradiţiile locale şi respectă valorile înaintaşilor. Astfel și în acest an l-au sărbătorit pe cunoscutul interpret de muzică populară Dumitru Giurcă Notar.

Tinerii interpreți înscriși la  Festivalului Concurs de Interpretare vocală a cântecului popular românesc „Dumitru Giurcă Notar”, ediţia a IV-a, 2019  desfășurat duminică, 27 octombrie la Rășinari au interpretat  o doină sau o baladă fără acompaniament muzical și un cântec cu acompaniament muzical, specific zonei pe care o reprezintă, cei mici având posibilitatea să aleagă între doină și varianta de a prezenta costumul popular. Președintele juriului  Prof. Univ. Dr. Ilie Moise împreună cu ceilalți 6 membrii au decis ca Trofeul ,,Dumitru Giurca Notarʺ al Festivalului Concurs de Interpretare vocală a cântecului popular românesc, ediţia a IV-a, 2019  sa fie înmânat interpretului  Dorca Vasile-Cosmin din Sibiu ce reprezintă zona folclorică Valea Secașelor

Premile Festivalului Concurs de Interpretare vocală a cântecului popular românesc „Dumitru Giurcă Notar”, ediţia a IV-a, 2019  au fost câștigate de:

SECȚIUNEA I pentru interpreți cu vârsta până la 12  ani împliniţi.

Premiul I – Bozdoghină Vlad şi Cinăzan Andrada
Premiul II – Ploscariu Theea Patricia
Premiul III – Mocan Nicoleta
Premiul de popularitate – Matyas Natalia Antonia 

SECȚIUNEA a II-a -pentru tineri cu vârsta peste13 ani până la 30 ani

Premiul I  – Dudaş Olimpiu – Cătălin
Premiul II  – Lazăr Alessandra Maria
Premiul III – Grebenea Ana-Maria
Premiul de popularitate – Creţu Bianca-Andreea

A  IV- a ediţie a Festivalului Concurs de Interpretare vocală a cântecului popular românesc  dedicat interpretului rășinărean Dumitru Giurcă Notar a fost organizată de Primăria Răşinari în cadrul Agendei Culturale 2019 prin Asociația Rășinari Confluențe Europene și Asociaţia Turismul Sibian.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului