4.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

EDITORIAL: Consilierii locali sibieni văd filme cu fotbal

Știri din Județ

Consilierii locali aleşi să gestioneze Sibiul pe un mandat de 4 ani s-au uitat astăzi la un film de prezentare 3D a viitorului stadion de fotbal. Doamna primar Fodor şi proiectantul au prezentat marele proiect şi le-au cerut să crească bugetul prevăzut iniţial de la 17 la 39 de milioane de euro. Dar posibil să mai crească… Stadionul s-a promis că va fi gata în 18 luni. Şi consilierii locali au ridicat toţi mâna pentru.

Aşa ar suna ştirea. Doar că nu vorbim de un stadion nou, ci tot de cel vechi care va fi modernizat. Da, acela care doar demolatul peluzelor a durat o veşnicie… Şi modernizat va avea 12.000 de locuri. Plus 300 VIP (astea erau cele mai importante). Şi va fi de categoria IV UEFA, adică va putea găzdui finale de Champions League sau cel puţin aşa susţine proiectantul.

Şi dacă te uiţi atent la proiect vezi că este în acelaşi loc şi tot fără locuri de parcare. Nu era mai simplu să urmăm exemplul de la Cluj sau Craiova şi să facem unul de la zero în afara oraşului? Unul cu multe locuri de parcare în jur. Şi mai mare. Oltenii au dat 50 de milioane de euro şi o firmă din Sibiu le-a făcut stadion nou de 30.000 de locuri. Clujenii tot cam aşa. Noi dăm 39 de milioane de euro şi s-ar putea să mai creştem suma pentru 12.000 de locuri şi o locaţie care va bloca oraşul.

Este clar că pe vremea când Sibiul strângea la fiecare meci stadionul plin de spectatori (adică pe vremea INTER-ului) doamna Fodor şi consilierii locali erau acasă cu alte treburi şi nu la stadion. Altfel şi-ar fi amintit marea de oameni ce ieşea din stadion pe jos. Acum când toţi mergem cu maşina, cu mult mai puţini spectatori la meci, e un ambuteiaj constant în zonă în timpul partidelor. Imaginaţi-vă un concert pe noul stadion…

Decizia de a moderniza stadionul a fost cerută de luni de zile insistent de microbişti, foarte activi pe internet. Doar că Fodor şi echipa au dorit capital de imagine electorală, însă au gafat din nou. Microbiştii tot nemulţumiţi sunt.

Modernizarea stadionului e un film pentru consilierii locali şi o investiţie din start ratată. Nu este prima. Noul mall, investiţie privată, dar aprobată de Primărie în buricul târgului va sufoca traficul pe zone extinse. Nici acolo, ca şi la stadion, nu sunt destule parcări. Cine crede că 100 de locuri de parcare sunt suficiente la un trafic de 2-3.000 de persoane se înşală.

Dar filmele arată totul frumos… pentru campania electorală!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș