4.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

VIDEO-FOTO: Se montează bradul de Crăciun din Piața Mare. Reacțiile la cald ale sibienilor

Știri din Județ

În Piața Mare din Sibiu se lucrează ca într-un furnicar, utilajele duc materiale de construcții, căsuțele sunt montate rând pe rând iar bradul de Crăciun este împodobit și asamblat. Oamenii se opresc și fotografiază pregătirile pentru sărbători, parcă savurând melancolia sărbătorilor.

Peste 4000 de globuri și zeci de beculețe vor decora în acest an bradul mult așteptat de sibieni. Greutatea totală a construcție va fi de 11 tone iar înalțimea de 24 de metri.

Am întrebat trecătorii cu privire la bradul artificial de anul acesta iar aceștia ne-au declarat următoarele:

“Un kitsch! Suntem aici lângă munte, nu puteau să găsească un brad! Se taie zeci de păduri și un brad natural nu se găsește pentru un oraș?! Și asta o dată pe an.”

”Este frumos! Mai bine artificial că nu se mai taie atât de mult din păduri. Și așa le tăiem ca nebunii! Este clar mai frumos ca anul trecut!”

“Mi se pare frumos dar era și mai frumos dacă era natural pentru că noi suntem în zonă de munte. Ar fi fost și păcat să nu aducă de la Păltiniș! Acum este frumos și acesta și este mai frumos ca anul trecut. Eu acasă prefer artificial că nu se scutură și ține mai mult”

Începând cu data de 15 noiembrie, sibienii se pot bucura de un pationoar, de 110 căsuțe pline cu bunătățuri, de bradul cel nou și de diverse concerte de colinde.

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș