11.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Donează și tu! Multe intervenții chirurgicale sunt amânate din cauza lipsei de sânge din spitalele noastre

Știri din Județ

Asociația Smart Society și Fundația Donatorilor Benevoli de Sânge, au dezvoltat un proiect social cu scopul de a educa cât mai mulți romani și de a dubla numărul de donatori de sânge.

Unul din zece pacienți români internați în spitalele din România are nevoie de sânge. Statistic, țara noastră se află pe ultimele locuri la nivel european în ceea ce privește donarea benevolă de sânge. Mai grav este însă faptul că multe intervenții chirurgicale sunt amânate din cauza lipsei de sânge din spitalele noastre.

Acum însă, donarea de sânge este mult mai ușoară datorită aplicației Donorium, prin care te poți programa la donare și poți dona simplu și rapid, dar afli și când este nevoie de sângele tău la centrul de transfuzie sanguină din orașul tău. Prin intermediul aplicației poți să dai mai departe, către prietenii tăi, vestea cu privire la nevoia de sânge din orașul tău.

Începând cu această lună, aplicația Donorium este disponibilă și în Sibiu și te invităm să participi la o campanie de donare de sânge prin care dorim nu doar să contribuim la refacerea stocurilor de sânge din județul Sibiu, dar și să promovăm această aplicație și mai ales cât este de ușor acum să donezi sânge.

Donorium este un proiect social, realizat de Asociația Smart Society și Fundația Donatorilor Benevoli de Sânge, ce își propune să dubleze numărul de donatori până în 2025 prin creșterea vizibilității problemei și dezvoltarea unor campanii de educare.

Diana Stoica este membru PLUS și este unul dintre oamenii din echipa Asociației Smarty Society. După Colectiv, Diana a devenit voluntar al Centrului de Transfuzie Sanguină București, pentru a ajuta la creșterea numărului de donatori de sânge. În 2016 a făcut parte din echipa ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, unde a coordonat elaborarea proiectului de reorganizare și eficientizare a sistemului național de transfuzii sanguine împreună cu experții din domeniul medicinei transfuzionale de la nivel național.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri