spot_img
10.1 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

,,La mulți ani!” Ioana Blaga Frunzescu – O actriță renumită ce a adus publicului sibian emoție de fiecare dată când a urcat pe scenă

Știri din Județ

Publicitate

Astăzi îi spunem la mulți ani actriței Ioana Blaga Frunzescu cunoscută publicului din spectacolele TNRS „Take, Ianke și Cadîr” (regia: Emil Mândru), „O noapte furtunoasă” și „Omul care a văzut moartea” (regia: Șerban Puiu), „Ghidul copilăriei retrocedate” (regia: Gavriil Pinte) ori „Damen-vals” (one woman show conceput și realizat de ea însăși).

Ioana Blaga Frunzescu (n. 12 noiembrie 1968), pe lângă o licență în Actorie obținută în 1995 la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (Facultatea de Litere), are studii în Filologie, Psihologie și Management de proiecte și resurse umane. De asemenea, Ioana Blaga Frunzescu are un doctorat în Filologie, cu o teză de cercetare despre „Personajul feminin în teatrul și proza lui Ion Luca Caragiale”, susținută în 2010 în cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, precum și câteva volume literare sau eseistice: „Pseudo-aforisme” (Editura Etape, 2003), „Prelegeri neprotocolare” (Editura Casa Cărții de Știință, 2013), „Interioare. Exerciții de dezvoltare personală” (Editura Etape, 2012). 

Totuși, o mare parte din activitatea Ioanei Blaga Frunzescu a vizat actoria de teatru, fiind distribuită în mai multe spectacole ale Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, precum „Take, Ianke și Cadîr” (regia: Emil Mândru), „O noapte furtunoasă” și „Omul care a văzut moartea” (regia: Șerban Puiu), „Ghidul copilăriei retrocedate” (regia: Gavriil Pinte) ori „Damen-vals” (one woman show conceput și realizat de ea însăși).

Informații pe larg despre activitatea artistică a actriței Ioana Blaga Frunzescu sunt publicate pe site-ul oficial al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu: www.tnrs.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda