Expoziție pentru pasionații de bijuterii, weekend-ul acesta Muzeul Național Brukenthal

Pietre fine, pietre de podoabă, pietre prețioase și cristale, toate vor fi expuse  în acest weekend la Muzeul Național Brukenthal.

Publicitate

Bijuterii dintre cele mai diverse, medalioane zodiacale, brățări, cercei sau coliere elaborate, toate din pietre de podoabă, fine sau prețioase, îşși așteaptă cumpărătorii în perioada 22-24 noiembrie 2019, între orele 9-17, în sala de expoziții temporare din cadrul Palatului Brukenthal din Piața Mare.

Publicitate

Pasionaţii lumii mineralelor vor găsi peste 100 de specii minerale în eşantioane de colecţie, roci cu fosile, meteoriţi și cristale cu forme naturale; roci sculptate şi obiecte de decor din agat, jasp, calcar, jad sau malachit. Gemele – pietre cu calităţi estetice superioare – sunt prezentate sub forme şlefuite pentru a scoate în evidenţă frumuseţea, culorile sau transparenţa.

Mineralul pus în evidență la această ediție va fi rubinul, piatră prețioasă din familia corindonului, cunoscută pentru culoarea roșu intens, de unde a primit și numele (din latină rubinus=cel roșu). Natural apare în roci metamorfice, formând cristale hexagonale de duritate mare, imediat sub diamant. Cele mai frumoase piese din bijuteriile cu rubin provin din Asia – Myanmar, Sri Lanca sau Brazilia.

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *