21.4 C
Sibiu
miercuri, 12 iunie, 2024

Primăria Sibiu te invită la pedalat. S-a semnat contractul pentru pista de biciclete Ștrand – Centru

Știri din Județ

Primarul Astrid Fodor a semnat marți, 26 noiembrie, contractul privind proiectarea și execuția lucrărilor în vederea realizării unui coridor de deplasare cu bicicleta pentru conectarea cartierului Ștrand cu zona centrală și parcul Sub Arini. Acesta a fost semnat cu asocierea de firme SC COMTRAM SA și SC PHOENIX COM SRL Sibiu și are o valoarea totală de 3,29 milioane de lei.

Încă o dată demostrăm că ne preocupă creșterea mobilității în Sibiu. Prin semnarea acestui contract mai facem un pas spre crearea unei infrastructuri care să încurajeze sibienii să folosească în condiții sigure pistele de biciclete și să opteze cât mai mult pentru folosirea bicicletei ca mijloc alternativ de deplasare către locul de muncă, către diferite zone de interes din oraș sau în natură pentru a petrece timpul liber ” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu).

Investiția presupune crearea unei coridor de deplasare cu bicicleta pe o lungime de aproximativ 2,3 km, format din piste de biciclete cu delimitare corespunzătoare de traficul rutier și pietonal, zone shared – space și zone de tranzit. Pistele nou create vor avea o lățime de 2 m (pentru cele în dublu sens) și respectiv 1 m (pentru tronsoanele cu sens unic). Acestea sunt prevăzute și cu un spațiu de siguranță de 0,5 m sau 1 m, iar pe anumite tronsoane sunt amplasați inclusiv separatori fizici.

Acest traseul asigură conectarea cu pistele de biciclete existente precum și conectivitatea integrată cu pista de biciclete propusă în cadrul proiectului de amenajare a malurilor râului Cibin și va cuprinde următoarele străzi:

  • Str. Maramureșului, între zona podului CFR Alba Iulia și str. Aurel Popa
  • Str. Profesor Aurel Popa, între str. Maramureșului și zona str. Profesor Ioan Moga
  • Str. Doljului, între str. Maramureșului și str. Bihorului
  • Str. Bihorului, între străzile Doljului și Gorjului
  • St. Gorjului, între străzile Maramureșului și Bihorului și tronsonul cuprins între străzile Bihorului și Ștrandului
  • Str. Ștrandului, între strada Gorjului și scările de acces către strada Moldovei
  • Str. George Coșbuc, tronsonul cuprins între străzile Transilvaniei și Dobrogei
  • Str. Theodor Neculuță
  • Str. Munteniei, între strada Theodor Neculuță și strada Pasajul Spitalului
  • Str. Pasajul Spitalului.

Firma contractată va avea la dispoziție 3 luni pentru realizarea proiectului tehnic, obținerea avizelor și acordurilor și verificarea documentației și alte 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, pentru execuția și finalizarea lucrărilor.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Flori proaspete în spaţiile comerciale

Francez dispărut din Sibiu. Îl caută Poliția!

Nandor Kuti a plecat de la BC CSU Sibiu