5.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Alianța USR PLUS Cisnădie strânge semnături pentru secții de votare în Cartierul Arhitecților

Știri din Județ

Alianța USR PLUS Cisnădie continuă demersurile pentru ca secțiile de votare în Cartierul Arhitecților să fie înființate conform legii la următoarele alegeri din anul 2020, alegerile locale și parlamentare.

USR Cisnădie și PLUS Cisnădie au demarat campania de strângere de semnături pentru încă două secții de votare în Cartierul Arhitecților și invită toți locuitorii din cartier să semneze, până în 16 decembrie, împreună cu prietenii și vecinii, tabelul (https://tinyurl.com/ra2d5tw) sau cererea individuală (https://tinyurl.com/qnk4t5b). Cererile și formularele cu semnături pot fi duse pe strada Dorului nr. 1, Cartierul Arhitectilor – Locul de joacă – Kids Fun House Sibiu, zilnic între orele 16-20.

Conform prevederilor legale, un minim de 50 cetățeni pot să solicite către Primărie înființarea secțiilor de votare în cartier, deoarece domiciliul/reședința se află la o distanță de peste 3 km de cea mai apropiată secție de votare.

Înființarea a două secții de votare în Cartierul Arhitecților a fost pentru USR Cisnădie o prioritate, iar încă din primăvară am făcut demersuri către Primăria orașului Cisnădie și Autoritatea Electorală Permanentă pentru a oferi cetățenilor posibilitatea de a vota civilizat, fără a fi nevoiți să se deplaseze 6 km pentru exercitarea unui drept constituțional.

Deși legislația electorală în vigoare precizează că secțiile de vot trebuie să fie situate la maxim 3 km de locul de reședință/domiciliul alegătorilor, cererile USR nu au fost luate în considerare, drept urmare nu au fost organizate secții de vot în Cartierul Arhitecților nici la alegerile europarlamentare, nici la alegerile prezidențiale din acest an. Am revenit cu solicitarea către Autoritatea Electorală Permanentă, dar fără voința autorităților locale demersurile noastre vor fi din nou fără succes.

Alianța USR PLUS Cisnădie

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș