spot_img
20.2 C
Sibiu
sâmbătă, 18 mai, 2024
spot_img

Exercițiu de salvare cu suport aerian, desfășurat de Salvamont Sibiu la Bâlea Lac

Știri din Județ

Publicitate

Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu, aflat în subordinea Consiliului Județean Sibiu, desfășoară în perioada 10 – 11 decembrie 2019 un exercițiu aplicativ de salvare la accident montan, cu suport aerian. Elicopterul este pus la dispoziție de către Inspectoratul General de Aviație al MAI. O parte din simulare va viza și salvarea din avalanșă și evacuarea victimelor pe calea aerului.

Publicitate

Exercițiul este inclus în programul anual de pregătire al Serviciului Public Judeţean Salvamont Sibiu pe anul 2019 şi a fost stabilit astfel încât formaţiile de salvare să fie pregătite corespunzător pentru toată gama de intervenţii montane specifice sezonului rece: accidente pe pârtiile de schi, în zonele înalte şi din avalanşă, evacuarea turiștilor de pe instalațiile de transport pe cablu”, precizează Adrian David, șef serviciu Salvamont Sibiu.

Exercițiul are ca scop:

  • instruirea salvatorilor montani şi pregătirea corespunzătoare a intervențiilor în sezonul cu zăpadă
  • recapitularea procedurilor de salvare din avalanșă (managementul intervenției, acordarea măsurilor de prim ajutor al victimelor din avalanşă şi evacuarea acestora)
  • familiarizarea echipelor de intervenție în utilizarea elicopterului pentru operațiunile de căutare-salvare în condiţii de iarnă
  • instruirea echipelor Salvamont privind măsurile de siguranță la sol în intervențiile cu elicopterul în zone dificile sau greu accesibile.

Exercițiul va avea loc în zona Bâlea Lac din munții Făgărașului, începând cu ora 10.- a transmis Ioana Căpățînă, Purtător de cuvânt, într-un comunicat de presă.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

VIDEO: Promenada Sibiu, raiul hoților

Urs semnalat în localitatea sibiană Avrig

Copaci doborâți de vânt la Sibiu