12 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

EDITORIAL: Cică Dotcoş nu e chiar aşa cocoş

Știri din Județ

„Altă rimă nu am găsit” pentru titlul acestui editorial, dacă este să ne amintim sceneta cu Toma Caragiu şi Mircea Diaconu. Şi sincer nu am căutat prea mult… pentru că toată povestea cu numirea unui nou prefect de Sibiu, liberal de data asta, pentru că ei sunt acum la putere, este amuzantă.

Bătălia internă din PNL Sibiu pentru postul de prefect (şi alte posturi din deconcentrate, fie vorba între noi) a ajuns la ridicol. Liberalii au fost atât de bine pregătiţi să preia guvernarea, că nici acum nu ştiu pe cine să pună prefect de Sibiu. Şi cazul nu este singular în ţară.

Noroc că săptămâna trecută l-au numit pe Rareş Macrea subprefect cu atribuţii de prefect, că erau capabili să lase instituţia fără şefi. Despre Rareş Macrea jos pălăria. Omul e un profesionist, din păcate folosit mereu doar în momentele dificile de tranziţie. Oricum mult mai capabil profesional decât mulţi alţii numiţi politic acolo de partide.

Totuşi, vrem prefect! Sebastian Dotcoş, fostul primar al Marpodului (apropo care e faza cu toţi politicienii adunaţi din comune la prefectură?!) a anunţat în mai multe cercuri că el este viitorul prefect al Sibiului. Sau nu a negat când a fost întrebat, ci a zâmbit cu înţeles cum îi este stilul.

Acum aflăm de la opoziţie (fostă putere) că Dotcoş, care era administrator la Consiliul Judeţean nu putea ajunge prefect fără să fie funcţionar public. Şi credeţi că asta a fost o problemă? Liberalii l-au făcut în câteva zile funcţionar public fără examen, şcoală, concurs. Din câteva semnături pe nişte decizii. A demisionat de la Consiliul Judeţean, imediat a fost băgat pe un post creat special la Primăria Sălişte (condusă de liberalul Răcuciu – că doar ordinul de partid se execută, nu se discută). Răcuciu, cu sprijinul consilierilor de la Sălişte, l-a făcut pe Dotcoş funcţionar public în 4 zile. O realizare demnă de un primar, dacă la fel de repede ar face şi investiţiile în satele aparţinătoare.

Dacă ne uităm la istoricul carierei politice al lui Dotcoş vedem că pe vremea când conducea Marpodul din Sibiu (scuze nu trebuia să scriu asta, mi-a scăpat că eram vecini de bloc…), Dotcoş s-a ales cu un dosar în instanţă de la DNA. Ştiţi voi, instituţia aia care se ocupă de corupţii din funcţii publice. Acum este adevărat că DNA a spus că Dotcoş a falsificat semnături, acte… Judecătoria Agnita şi apoi Curtea de Apel Alba l-au achitat pe primar, dar totuşi l-au amendat administrativ cu 1.000 de lei.

Toată agitaţia asta din PNL Sibiu şi tot efortul acesta de semnături şi hărtii doar pentru a-l pune pe Dotcoş prefect, ne arată că PNL Sibiu are cel puţin două tabere interne. Şi una trage tare pentru Dotcoş, după ce candidatul de la Mediaş pentru funcţie a fost rapid intern mazilit. M-aş mira ca PNL Sibiu să nu aibă alţi oameni deja înalţi funcţionari publici sau măcar funcţionari cu state vechi care să nu poată fi numiţi prefect de Sibiu. Sau aceştia sunt din tabăra cealaltă?

Evit să mai fac vreun pronostic în privinţa numirii noului prefect de Sibiu, pentru că antenuţele mele au captat de curând informaţia că scaunul lui Dotcoş se clatină şi nici nu s-a aşezat pe el. Şi că de fapt promisiunea cu prefectura a fost doar un bun prilej de a se scăpa cineva de el de la Consiliul Judeţean. Aşa că mai aşteptăm să vedem cine va fi noul prefect liberal al Sibiului. Să sperăm că nu ne apucă Paştile…. cailor!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri