spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Curtea de Apel Alba: Iordănescu rămâne sub control judiciar, dar mai lejer

Știri din Județ

Publicitate

Curtea de Apel Alba Iulia a decis joi păstrarea controlului judiciar pentru directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură, Eugen Iordănescu, tot pentru 60 de zile, într-un dosar de delapidare, trafic de influenţă şi dare de mită, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES. Doar că judecători de la Alba Iulia au mai ridicat din restul interdicţiilor, primite anterior la Tribunalul Sibiu de Eugen Iordănescu.

„Joi, 16.12.2021, în dosarul cunoscut opiniei publice ca „Dosarul Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Sibiu”, Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestaţiile formulate de inculpatul I.E. şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu împotriva încheierii Tribunalului Sibiu din 10.12.2021 pe care o desfiinţează în parte doar în ceea ce priveşte conţinutul controlului judiciar instituit faţă de inculpatul I.E., pe care îl modifică parţial. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, astfel încât inculpatul I.E. va fi cercetat în continuare sub măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile”, se arată în comunicat.

Procurorii sibieni au cerut la Tribunalul Sibiu şi apoi şi la Curtea de Apel Alba, ca Iordănescu să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. Dar judecătorii din ambele instanţe nu au fost de acord. Mai mult judecătorii de la Alba Iulia îi permit lui Iordănescu să părăsească ţara, cu acordul procurorilor şi de asemenea, să se întâlnească cu fiul său, lucru anterior interzis de judecătorii de la Sibiu.

„Desfiinţează în parte încheierea penală atacată, în ce priveşte conţinutul controlului judiciar instituit faţă de inculpatul Iordănescu Eugen, conţinut pe care-l modifică, în sensul că: I. În temeiul art.215 al.2 lit.a C.pr.pen. obligă pe inculpat să nu depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar. II. Înlătură din conţinutul obligaţiei prevăzute la art. 215 al.2 lit.d C.pr.pen. interdicţia inculpatului de a se apropia, de a lua legătura sau de a comunica direct sau indirect, pe nicio cale cu suspectul I.Ş.. III. În temeiul art. 215 al.2 lit.e C.pr.pen. impune inculpatului interdicţia de a face parte din comisia de selecţie a membrilor Consiliului de Administraţie a Aeroportului Internaţional Sibiu şi din comisia de selecţie a directorilor acestei regii autonome”, se menţionează în comunicat.

Curtea de Apel de la Alba Iulia „menţine toate celelalte obligaţii impuse inculpatului Iordănescu Eugen în baza art. art. 215 al.2 C.pr.pen., de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu”. „Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii penale atacate. În baza art.275 al.3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare în prezenta procedură rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu de azi, 16.12.2021”, precizează sursa citată.

Sursa: AGERPRES

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară