11.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

RAZIE la Târgul Obor – Mii de petarde ilegale confiscate de polițiști

Știri din Județ

În această perioadă polițiștii specializați din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Sibiu desfășoară ample activități în baza planului național „Foc de artificii”, pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă 2019 – 2020.

În perioada 27 – 29 decembrie, în urma acțiunilor desfășurate, polițiștii au depistat 4 persoane care dețineau și comercializau, fără drept, articole pirotehnice din categoria celor interzise la deținere și comercializare persoanelor fizice neautorizate. Astfel:

  • la data de 27 decembrie, în jurul orei 1130, în zona Târgului Obor, polițiștii de la arme și substanțe periculoase au depistat 2 persoane de sex masculin care dețineau asupra lor articole pirotehnice din categoria celor interzise la deținere și comercializare persoanelor fizice neautorizate. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au depistat asupra celor doi bărbați (în vârstă de 25 și 36 de ani, domiciliați în Sibiu, respectiv satul Bogatu Român) cantitatea de 1.388 bucăți din categoria F3, în greutate de 8 kg., valoare 1000 de lei. Referitor la bunurile găsite asupra acestora, unul dintre bărbați a declarat că le-a achiziționat din București, de la o persoană necunoscută și nu deține autorizație pentru comercializare articole pirotehnice și nici documente de proveniență a bunurilor;      

  • la data de 29 decembrie, tot în zona Târgului Obor, polițiștii au depistat un bărbat în vârstă de 32 de ani, domiciliat în Avrig, care deținea asupra sa mai multe articole pirotehnice din categoria celor interzise la deținere și comercializare persoanelor fizice neautorizate, respectiv 33 bucăți articole pirotehnice din categoria  F3, în greutate de 1 kg. și valoare de 150 lei. Bărbatul nu deține autorizație pentru comercializare articole pirotehnice și nici documente de proveniență a bunurilor;

  • la data de 29 decembrie, un alt bărbat a fost depistat în zona Târgului Obor având asupra sa mai multe articole pirotehnice din categoria celor interzise la deținere și comercializare persoanelor fizice neautorizate, respectiv 360 bucăți articole pirotehnice, în greutate de 2 kg. și valoare de 350 lei. Bărbatul, în vârstă de 26 de ani, domiciliat în Brașov, a declarat că le-a achiziționat din București, de la o persoană necunoscută, nu deține autorizație pentru comercializare articole pirotehnice și nici documente de proveniență a bunurilor.      

În toate aceste cazuri, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operaţiune cu articole pirotehnice, fără drept, care se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an. Articolele pirotehnice, în cantitate totală de 11 kg și valoare de 1.500 de lei au fost indisponibilizate în vederea confiscării.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri