12 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

I.T.M. Sibiu verifică unităţile care desfăşoară activităţi cu articole pirotehnice

Știri din Județ

În perioada 02.12.2020-08.01.2021, în cadrul acţiunii de control derulată de Inspecţia Muncii, I.T.M. Sibiu va desfăşura acţiuni de verificare şi control la agenţii economici care desfăşoară activităţi de deţinere, transport, manipulare, depozitare şi comercializare a articolelor pirotehnice.


Acţiunea este motivată de evenimentele grave petrecute în ţară în anii anteriori, soldate cu incendii de mari proporţii care au provocat pagube umane şi materiale, precum şi de înregistrarea de cazuri frecvente de vătămări corporale produse prin utilizarea necorespunzătoare a articolelor pirotehnice, în perioada sărbătorilor de iarnă.


Comercializarea articolelor pirotehnice se poate face numai de către persoanele juridice care au obţinut în prealabil o autorizaţie din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă şi a Inspectoratului Judeţean de Poliţie pe raza cărora îşi desfăşoară activitatea, precum şi acordul unităţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă în a cărei rază de competenţă funcţionează.


Achiziţionarea de articole pirotehnice care nu au fost păstrate în condiţiile impuse de producător, precum şi utilizarea necorespunzătoare a acestora, pot produce accidentări grave atât utilizatorului cât şi persoanelor aflate în apropiere.
Conform prevederilor Legii nr. 126 din 1995, actualizată, privind regimul materiilor explozive, deţinerea de către orice persoană (cu excepţia pirotehnicienilor autorizaţi) a articolelor pirotehnice din clasele F2, F3, F4, T1 şi T2 precum şi P2, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri