spot_img
15.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

FOTO: Peste 17.000 de sticle cu apă sfinţită s-au împărțit credincioșilor în Ajunul Bobotezei

Știri din Județ

Publicitate
  • IMG
    IMG
    IMG
    IMG
    IMG
    IMG
    IMG
    IMG
    IMG
    IMG
    IMG
    IMG

Și anul acesta mii de credincioși s-au adunat ieri în Piața Mare din Sibiu la slujba de sfințire a apei. Peste 17.000 de sticle de 0,5 litri cu apă sfinţită şi patru butoaie de câte 500 de litri fiecare au fost pregătite pentru a fi împărţite credincioşilor la finalul slujbei de sfinţire.

Boboteaza sau epifania este sărbătorită la data de 6 ianuarie de către Biserica Ortodoxă. Boboteaza încheie ciclul celor 12 zile ale sărbătorilor de iarnă care încep în Ajunul Crăciunului.

Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. Aceasta s-a încheiat pe scena amenajată în Piaţa Mare, după săvârşirea sfinţirii celei mari a apei. Alături de ierarh şi slujitorii Catedralei mitropolitane s-au aflat toţi preoţii de la bisericile din Sibiu, iar Piaţa Mare a fost plină de credincioşi din toate comunităţile parohiale.

În cuvântul de învăţătură şi de binecuvântare, IPS Mitropolit Laurenţiu a evidenţiat atât importanţa praznicului Bobotezei, cât şi foloasele duhovniceşti şi trupeşti ale agheasmei mari.

„Ziua de Bobotează se mai numeşte şi «Epifania», ziua arătării, a descoperirii lui Dumnezeu în Treime. Preasfânta Treime se arată acum atât cât este în posibilitatea noastră de a înţelege Taina Sfintei Treimi. Fiul lui Dumnezeu Întrupat a intrat în apa Iordanului. Tatăl din cer a confirmat că este Fiul Său şi apoi, în chip văzut, Duhul Sfânt a apărut în chip de porumbel deasupra Fiului pentru a confirma, a adeveri cuvântul Tatălui. Dacă L-am văzut Prunc şi ne-am bucurat de Naşterea Sa, acum la Botez Îl vedem începând lucrarea Sa sfinţitoare şi mântuitoare.” – a transmis IPS Mitropolit Laurenţiu

sursa: mitropolia-ardealului.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Rășinariul are capelă mortuară la standarde