21.2 C
Sibiu
joi, 18 iulie, 2024

3 candidați pentru funcția de primar: Alexandru Dudilă, Ciprian Horșia și Claudiu Zgripcea

Știri din Județ

USR Sibiu a dat startul campaniei interne pentru Primăria Municipiului Sibiu și pentru Consiliul Local. În competiția deschisă tuturor membrilor, în mod democratic, s-au înscris 3 candidați pentru funcția de primar: Alexandru Dudilă, Ciprian Horșia și Claudiu Zgripcea.

Până în 31 ianuarie, cei trei candidați vor prezenta membrilor USR Sibiu detaliile programele lor de candidatură și vor participa la o serie de dezbateri interne. Votul final va fi dat la începutul lunii februarie. Până la finalul lunii februarie va fi anunțat și candidatul unic al Alianței USR PLUS la Primăria Municipiului Sibiu. Vă prezentăm mai jos câteva informații despre cei trei candidați:

Alexandru Dudilă este medic specialist chirurg dento-alveolar, iar în urmă cu 2 ani s-a alăturat acestui proiect de reformă a clasei politice numit Uniunea Salvați România. Are 31 de ani și a fost stagiar în Parlamentul European, unde a lucrat alături de europarlamentarul sibian USR PLUS Nicolae Stefănuţă la trasarea unei agende politice pentru mandatul său pe partea de sănătate, iar acum este asistent europarlamentar. „Îmi doresc să ne întoarcem către cetățeni și problemele lor reale și să venim cu soluții care să adreseze nevoilor cotidiene cum ar fi: digitalizarea transportului public în comun, dotarea și renovarea școlilor și grădinițelor, construirea de săli de sport pentru școlile care nu au încă o sală de sport, reamenajarea terenurilor sportive din curțile școlare și deschiderea lor către publicul general în afara programului de studiu sau asigurarea asistenței medicale primare și secundare în afara Spitalului. Doar muncind împreună vom reuși să impunem o agendă locală a schimbării centrată pe cetățean”, precizează Alexandru.

Ciprian Horșia este subinginer mecanic și are 41 de ani. A ales să se implice în politică pentru că România are nevoie de oameni care sunt altruiști, modești, care să asculte de părerea altora și să-și câștige respectul celorlalți. „Am participat anul trecut cu trei proiecte pentru Bugetarea Participativă, iar unul dintre ele a fost și implementat. Este vorba despre trecere de pietoni iluminată inteligent (Șos. Alba Iulia și B-dul Vasile Milea). Este o dovadă că ne putem implica toți, oricând, și că avem nevoie în administrația publică locală de profesioniști, care depun toată energia pe care o au pentru Sibiu. Iubesc Sibiul și cred cu tărie că trebuie să se transforme într-un oraș verde, curat, dar mai ales sigur pentru toți locuitorii lui”, precizează Ciprian

Claudiu Zgripcea este sibian de 43 de ani. A trăit Sibiul în copilăria din perioada comunistă, l-a susținut în perioada revoluției din 1989 ca elev răzvrătit și dornic de gustul neîncercat al democrației, l-a parcurs din plin în anii de liceu și în anii studenției la Facultatea de Inginerie. În prezent face parte din managementul unei companii de IT cu capital integral românesc, poziție din care contribuie la dezvoltarea comunității locale din punct de vedere educațional și social. Nu a plecat din țară, din orașul care i-a dăruit familia și unde își crește copilul într-un mod liber, cinstit, iubitor de tradiție și deschis în egală măsură modernizării. „Sibiul are nevoie de oameni responsabili, asumați, hotărâți, care să vină cu efort individual voluntar și să formeze echipe de idei, să le pună în practică și să creeze noi premise de dezvoltare în și pentru Sibiu. Lipsesc multe piese, lipsesc soluții și lipsește multă responsabilitate din partea actualilor politicieni din administrația publică locală actuală”, precizează Claudiu.

Pentru Consiliul Local Sibiu s-au înscris în cursa internă următorii membri USR Sibiu:

 • Alexandru Dudilă 
 • Andreea Floarea 
 • Carmen Novac 
 • Ciprian Bardan 
 • Ciprian Horșia 
 • Claudiu Zgripcea 
 • Diana Mureșan 
 • Dragoș Floca 
 • Ionut Ghișe 
 • Laurențiu Giuroiu 
 • Laurențiu Theodoru 
 • Mircea Scorțar 
 • Sorin Bîrs 
 • Ștefan Kertesz 
 • Vlad Grumazescu 
 • Zeno Popovici

Fii și tu parte din schimbare. Dacă vrei să-i susții cu un vot pe candidații pentru Primăria Sibiu, vino alături de noi https://sibiu.usr.ro/.Biroul de presă USR Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri