spot_img
10.9 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Festivitate de depunere a jurământului militar pentru 172 de soldați instruiți la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

La Centrul de Perfecționare Artilerie Terestră și Artilerie Antiaeriană „Ioan Vodă” din Sibiu a avut loc sâmbătă, 11 ianuarie, festivitatea de depunere a jurământului militar pentru 172 de soldați gradați profesioniști, şcolarizaţi pentru Ministerul Apărării Naţionale.

Militarii instruiţi în seria noiembrie 2019 au primit binecuvântarea vicarului-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, care a oficiat o slujbă religioasă împreună cu preotul militar Florin Pavel.

La finalul slujbei de binecuvântare, arhimandritul Ioachim Tomoiagă a transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, iar mai apoi i-a feliciat pe militarii instruiţi la Sibiu şi i-a îndemnat să-şi păstreze legământul făcut acum pentru apărarea ţării şi a poporului român

IMG  scaled
IMG  scaled
IMG   scaled
IMG  scaled
IMG  scaled
IMG  scaled

Jurământul este un legământ sfânt, un legământ cu propria ta conştiinţă, un legământ cu Dumnezeu, un legământ cu Patria şi cu neamul tău. Din punct de vedere militar este o asumare solemnă, din punct de vedere bisericesc, este o îndatorire sfântă care atrage după sine consecinţa împlinirii făgăduinţei date înaintea lui Dumnezeu faţă de tine, faţă de sufletul tău, faţă de Patria ta, faţă de neamul tău. Mă bucur pentru faptul că Biserica şi Armata sunt din nou împreună, pentru că cele două instituţii au jucat un rol fundamental în istoria poporului român”, a spus părintele Ioachim Tomoiagă.

Angajament faţă de Patrie

La ceremonie au fost prezenţi conducerea şi cadrele didactice militare din cadrul şcolii de instruire „Ioan Vodă”, reprezentanţii Statului Major al Forţelor Terestre, autorităţi locale, precum şi rudele şi apropiaţii celor 172 de militari care au depus jurământul.

Jurământul militar este un angajament solemn de credinţă şi devotament prin care un militar declară că-şi va îndeplini exemplar sarcinile de serviciu, va respecta Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare şi va acţiona cu credinţă pentru o cauză nobilă şi dreaptă în societate. Ca urmare, acest legământ are particularităţile sale care sunt circumscrise activităţilor militare şi reprezintă adeziunea sacră, conştientă şi responsabilă a celor aflaţi sub drapel pentru a participa în caz de necesitate la îndeplinirea misiunii fundamentale de apărare a ţării sau a valorilor alianţelor din care România face parte”, a spus comandantul Centrului de Perfecționare Artilerie Terestră și Artilerie Antiaeriană ,,Ioan Vodă” din Sibiu, colonelul Alexandru Puiu.

Mesaje de felicitare au transmis mai apoi oficialităţile prezente, iar un reprezentant al militarilor a luat cuvântul în numele colegilor săi. Ceremonia s-a încheiat cu intonarea imnului national şi parada soldaţilor şi a cadrelor didactice.

Sursa: mitropolia-Ardealului.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda