spot_img
13.1 C
Sibiu
duminică, 26 mai, 2024
spot_img

Daniela Cîmpean aleasă membră a Comitetului European al Regiunilor. Deocamdată până în iunie

Știri din Județ

Publicitate

Daniela Cîmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu a anunţat astăzi prin Cabinetul Preşedintelui că a fost aleasă membru al Comitetul European al Regiunilor pe perioada 2020-2025. Informaţia redată integral în comunicatul de mai jos este parţial adevărată.

Publicitate

SIBIU INDEPENDENT a vorbit la Comitetul European al Regiunilor şi ni s-a confirmat că Daniela Cîmpean a schimbat statutul de membru supleant obţinut în 2018 cu cel de membru, dar DOAR pe perioada mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, cum preved regulile UE şi Memorandumul semnat de Guvernul României pe această temă. Dacă Cîmpean nu mai este aleasă preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu pierde şi acest mandat.

Comitetul European al Regiunilor este format din 350 de membri care reprezintă autoritățile regionale și locale din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. România dispune de 15 locuri pentru membrii plus 15 pentru supleanţi. Persoanele sunt propuse de Uniunea Consiliilor Judeţene, Asociaţia Municipiilor, Asociaţia Oraşelor şi Asociaţia Comunelor, dar verdictul final îl dă Guvernul României.

Comunicatul de presă al Consiliului Judeţean Sibiu:

Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, va reprezenta în perioada 2020-2025 județul Sibiu, în calitate de membru cu drepturi depline al Delegației României la Comitetul European al Regiunilor (CoR).

CoR este organismul UE care este consultat de Parlamentul European, Comisia Europeană și Consiliul UE în procesul legislativ care are impact direct asupra regiunilor și orașelor din statele membre ale Uniunii Europene. În calitate de membru, președinta CJ Sibiu va avea ocazia de a dezbate, alături de ceilalți membri din statele UE, acte normative care pot avea impact asupra județului, dar și a comunității din Sibiu.

În acest mandat de 5 ani, Daniela Cîmpean va face parte din două Comisii:

Comisia pentru politică economică (ECON) va dezbate proiecte ce țin de industrie, IMM-uri, piață internă, comerț internațional, achiziții publice și concurență

Comisia pentru Resurse Naturale (NAT) va dezbate proiecte ce țin de sănătate publică, politica agricolă comună (PAC) și dezvoltare rurală, turism, protecția consumatorului sau silvicultură.

Statutul de membră a Comitetului European al Regiunilor îmi oferă ocazia de a urmări ca actele normative pe care le dezbatem acolo să fie și în conformitate cu interesele cetățenilor județului Sibiu iar politicile pe care le implementăm la nivel județean prin strategiile noastre să fie în deplin acord cu normele europene și cu valorile Uniunii Europene.

Vă invit dragi sibieni, să îmi transmiteți întrebările voastre și propunerile pentru comisiile din care fac parte, pe site-ul Consiliului Județean Sibiu la secțiunea Sibiul Împreună – Scrie președintelui. Comitetul Regiunilor nu este doar pentru cei care fac parte din delegațiile naționale. Comitetul Regiunilor este pentru voi, pentru toți. Asociații, ONG-uri, cadre universitare sau simpli cetățeni pot participa la consultări, dezbateri și sondaje ale CoR. Putem lucra împreună, alături de toți reprezentanții statelor membre, prin schimburi de bune practici și cooperare în domenii care ne interesează pe toți, pentru dezvoltare, performanță și eficiență”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Tunisian bătut la Sibiu. Autorii: trei sibieni!

Daniel Natea, aur la judo, la Jocurile IPA