4.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

POLIŢIE: Un lider de sindicat atacă şeful de la Criminalistică Sibiu

Știri din Județ

Un nou scandal loveşte Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu. Bogdan Bănică, preşedinte executiv Sindicatul Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS a atacat virulent sâmbătă, într-o postare pe Facebook, calităţile de manager ale şefului de la Serviciul Criminalistică din IPJ Sibiu, Şerban Paul Gabriel.

Sindicalistul îl acuză că Şerban Paul nu este coerent în decizii şi abuzează de subalterni. Şerban ocupă postul de şef serviciu Criminalistică din august 2017. Limbajul folosit de liderul de sindicat este unul trivial, iar mesajul ascunde un atac sindical intern din cadrul IPJ Sibiu la funcţia respectivă, făcut prin intermediul lui Bogdan Bănică.

Redăm mai jos postarea lui Bănică:

#Un_nătărău_la_Curtea_Regelui_Arthur

În desele mele deplasări la subunităţile de poliţie din ţară, mi-e dat să cunosc fel şi fel de specimene. Caracterizându-mă transparenţa şi neteama de a-i prezenta opiniei publice pe cei care chiar aduc atingere imaginii Poliţiei Române, azi vi-l recomand pe infatuatul şef al Serviciului Criminalistic Sibiu. Poza vorbeşte de la sine…

Atunci când un şefuţ de serviciu se crede mai presus de normele legislative ale unui ministru al internelor, mai presus de dispoziţiile unui inspector şef, considerând că subalternii structurii pe care vremelnic o conduce ar trebui să fie nişte simple slugi ai Înaltpreasfinţiei sale, îşi câştigă fără drept de apel titulatura de #nătărău. şef.

Personajul din imagine, ajuns printr-o conjunctură favorabilă şef de serviciu, se pare că nu poate depăşi stadiul de simplu lucrător, pălăria de „manager” fiindu-i mult prea mare pentru neuronaşul fudul. Din discuţiile purtate cu membrii de sindicat, personajul are grave deficienţe de comunicare, nefiind capabil să lege „doo vorbe”, tot ce transmite subalternilor e pe bază de adresă scrisă.

Coborându-se sub limita demnităţii, personajul ajunge să implore încheierea unor pacte de neagresiune cu unii subalterni, doar pentru a fi susţinut în ideile mediocre şi în conflictele personale.

Dubla măsură de evaluare a lui Paul este de notorietate la IPJ Sibiu, în funcţie de interesele proprii şi de eventualele afecţiuni psihice. Îmi amintesc că recent unui agent de poliţie campion european la sporturi de contact i-a fost emis aviz psihologic negativ pentru a nu mai putea activa în structurile SAS; pe aceşti şefi posibil bolnăviori la mansardă cine îi reevaluează? Cine le poate prescrie o medicamentaţie pentru a-i vindeca de…abuz de putere??

Da, Paulică, #abuzul de putere poate constitui #infracţiune şi sunt convins că nu ai auzit despre asta. Ia să vedem: „Funcționarul public care, uzurpând o atribuțiune, sau abuzând de puterea sa legală, sau depășind limitele competenței sale, ori nesocotind sau violând formalitățile prescrise de lege, ori abătându-se în orice alt mod dela îndatoririle inerente funcțiunii sale, săvârșește un act pe care legea nu-l consideră infracțiune, în scopul de a procura cuiva, pe nedrept, vreun folos sau de a-i cauza o păgubire de orice fel, comite delictul de abuz de putere și se pedepsește cu închisoare corecțională dela 6 luni la 2 ani și interdicție corecțională de la unu la 3 ani.”

Încă ceva, Paulică, (bos)sulică: oamenii nu îţi înţeleg dispoziţiile. Eşti atât de incoerent, necomprehensibil, contradictoriu în opinii şi ziceri, încât îţi bagi în ceaţă subalternii. Mai fac săracii încă o şedinţă după a ta, să înţeleagă ce kkt ai vrut să spui în 4 ore.

⚠️ Întrucât comportamentul dezadaptativ al acestui şef al Serviciului Criminalistic Sibiu mi-a fost adus la cunoştinţă exclamativ de subalterni, îmi permit ca pe viitor să-i monitorizez focalizat activităţile pseudomanageriale, urmând a sesiza forurile ierarhic superioare despre derapajele comportamentale ale acestui comisăraş uns pe post de mic Dumnezeu.

P.S. Subalternii îţi sunt colegi, mai ales într-o structură criminalistică, nu slugi ale minţii tale posibil afectate de sindromul patologic al propriei dumnezeiri ce se instalează odată cu numirea în funcţie, băi comisăraş!

Bogdan Bănică
Preşedinte executiv Sindicatul Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS

FOTO: Şerban Paul, contul de Facebook al lui Bogdan Bănică

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri