spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

ANCHETĂ: Comuna Roşia, noua bază a grupării Şelimbăr

Știri din Județ

Publicitate

În anul 2015 procurorii DNA au descins la Primăria Şelimbăr pentru a destructura o reţea presupus condusă de primarul de atunci Maricuţa. Afacerea consta în tranzacţii fictive cu terenuri. Printre membrii reţelei, conform procurorilor DNA, erau şi Ancaş Nicoleta Maria şi soţul ei Popescu Silviu Gheorghe. Alături de mulţi alţii. Dosarul DNA este încă în lucru şi din 2017 cei doi sunt cercetaţi în stare de libertate, ca şi restul membrilor grupării Şelimbăr, cum a fost denumită în media vremii.

Ancheta SIBIU INDEPENDENT scoate însă la iveală că membrii grupării continuă să lucreze cu instituţiile statului român. Ei sunt nevinovaţi până la finalizarea achetei DNA şi trimiterea dosarului în instanţă, fapt ce durează de peste 4 ani. Aşa că regăsim pe Ancaş Nicoleta cu un contract anual semnat an de an cu Primăria Roşia pentru diriginte de şantier şi consultanţă la proiecte. În 20 ianuarie 2020 firma SUSANA T.A.T. Srl din Sibiu primeşte din nou 48.000 de lei de la Primăria Comunei Roşia, condusă de primarul ALDE Ioan David.

David a fost acuzat în ultima perioadă că este membru ALDE doar pe hârtie şi că participă frecvent la şedinţele PNL, unde i s-a promis că va candida din nou la funcţia de primar în Roşia, conform surselor SIBIU INDEPENDENT.

SUSANA T.A.T, NASP Beratung Srl, SIBCONSTRUCT SRL şi un PFA

Din 2015, adică anul descinderii DNA la Şelimbăr, am regăsit contracte semnate de Primăria Roşia cu firmele NASP Beratung Srl şi apoi din 2018 cu SUSANA T.A.T. Srl (firmă înfiinţată în 2017). Ambele firme plus ANCAS NICOLETA PFA şi Sibconstruct Srl sunt înregistrate într-o casă din Aleea Călăreţilor, Sibiu. O casă de locuit, conform vecinilor, unde stă familia Ancaş – Popescu. Conform Registrului Comerţului firmele de mai sus sunt toate controlate total sau în cotă parte de Ancaş Nicoleta şi Popescu Silviu.

În 2010, simplii funcţionari – în 2019 excursionişti în ţări exotice

Se pare că munca la stat este benefică. Astfel cei doi soţi lucrau în 2010 la Primăria Sibiu ca simpli funcţionari la Serviciul Şcoli. El ca şef birou tehnic, ea ca inspector de specialitate. Doamna Ancas avea şi un PFA pentru activitatea de diriginte de şantier. Procurorii DNA au dezvăluit că încă din 2004-2005 aceştia au cumpărat terenuri în Şelimbăr la preţuri de nimic şi sunt cercetaţi ca parte în dosarul Maricuţa.

Pe domnul Popescu Silviu îl regăsim apoi la Agenţia de Protecţia Mediului Sibiu, la Ministerul Turismului şi de curând la Direcţia Agricolă Sibiu. Omul are un traiect în instituţii publice de invidiat. În tot acest timp firmele soţiei sale Ancaş Nicoleta câştigă tot mai mulţi bani, conform propriilor declaraţii de avere.

În declaraţia de avere din 2017 domnul Popescu Silviu enumeră 5 terenuri achiziţionate în Şelimbăr cu soţia până în 2006, dar în declaraţia din 2010 apar doua două terenuri…

Pe contul de Facebook al soţiei se pot vedea, cel puţin în 2019, desele excursii în ţări exotice: Singapore, Mexic, Thailanda etc. Conform declaraţiei de avere cei doi au şi o casă de 550 mp în Sibiu.

FOTO: Captură site Primăria Roşia, conducerea instituţiei

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri