8.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Un bărbat de 43 de ani diagnosticat cu GRIPĂ a decedat

Știri din Județ

A fost confirmat de către Institutul Cantacuzino din București al doilea caz de gripă din județul Sibiu, la un bărbat de 43 de ani, din Poplaca, nevaccinat antigripal. Probabil contaminarea cu virusul gripal s-a produs la o stațiune din județul Vâlcea, unde bărbatul a fost plecat înainte de îmbolnăvire.

Pacientul în vârstă de 43 de ani pentru care analizele de laborator la Institutul Cantacuzino au confirmat prezența virusului gripal și care a fost internat în carul Secției Clinice ATI a SCJU Sibiu a decedat. Decesul a avut loc în data de 26 ianuarie, în urma unui stop cardio respirator neresuscitabil.

Pacientul a fost internat în data de 12 ianuarie fiind diagnosticat cu gripă. Evoluția sa a fost una defavorabilă, pacientul fiind ventilat mecanic. Stare sa s-a agravat, prezentând insuficiență multiplă de organe și sisteme care au cauzat stopul cardio-respirator.

În perioada 24.01 – 26.01 inclusiv, în cadrul Secției Clinice Boli infecțioase au fost consemnate 10 cazuri de suspiciune de gripă pe baza testelor rapide dintre care 4 persoane au fost internate. De asemenea, au mai fost internate 10 persoane cu suspiciune de gripă pe baza diagnosticelor clinice. Pacienții sunt stabili și sub tratament, internați în cadrul secției Boli Infecțioase.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș