17.2 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Primăria Sibiu a găzduit o dezbatere pe tema dezvoltării urbane și teritoriale a Regiunii Centru

Știri din Județ

Primăria Municipiului Sibiu a găzduit azi, 29 ianuarie o dezbatere publică pe tema dezvoltării urbane şi teritoriale a Regiunii Centru, organizată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, reprezentată prin directorul Direcției Politici Regionale, Programare în cadrul Agenției, doamna Adriana Mureșan.

La eveniment au participat organizaţii din Regiunea Centru, membre ale Grupului de lucru al proiectului E-MOB și ale Grupurilor de lucru tematice: Dezvoltare urbană durabilă și Infrastructură şi dezvoltare teritorială,constituite pentru elaborareaPlanului de Dezvoltare al Regiunii Centru pentru perioada 2021-2027. 

Întâlnirea a avut ca scop consultarea actorilor regionali cu privire la direcţiile strategice din Planul de Dezvoltare a Regiunii Centru 2021-2027 legate de dezvoltarea teritorială şi dezvoltarea urbană a Regiunii Centru. Pe de altă parte, a fost prezentat proiectul “Acţiuni integrate pentru creşterea e-mobilităţii în Regiunile din Europa”, finanțat prin programul Interreg Europe, care vizează îmbunătățirea instrumentelor de politică din domeniul mobilității electrice, cu accent pe introducerea soluțiilor de mobilitate în sistemele de transport de călători de la nivelul regiunilor partenere.

Cu prilejul acestei întâlniri au fost prezentate propunerile Comisiei Europene privind finanţarea dezvoltării urbane integrate, a mobilităţii şi conectivităţii din fondurile structurale şi de investiţii alocate României în perioada 2021-2027 prin Politica de Coeziune, dar şi aspecte privind abordarea dezvoltării teritoriale în Politica Agricolă Comună.

Agenda evenimentului a inclus intervenţii ale reprezentanţilor municipiilor şi oraşelor din Regiunea Centru, care au prezentat experiențe şi provocări în dezvoltarea urbană integrată, plecând de la propriile strategii şi finanţările accesate în perioada de programare 2014-2020. Reprezentantul Primăriei Sibiu a prezentat conceptul de mobilitate adoptat de Sibiu și proiectele inițiate de municipalitate.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri