3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

ŞELIMBĂR: Un canal pentru apă de ploaie de 5 milioane de euro

Știri din Județ

Consiliul Local Şelimbăr a aprobat la finele lunii ianuarie Hotărârea 13. O hotărâre cu noroc pentru constructorul şi proiectantul care va câştiga proiectul propus de Primăria Şelimbăr: construire canal pluvial de la strada Pictor Brana la răul Seviş. Scopul proiectului este motivat de inundarea zonei în timpul ploilor. Deci de necesitate pentru locuitori.

Motivaţia Primăriei: ”În prezent, zona din comuna Șelimbăr prevăzută între Valea Săpunului, strada Mihai Viteazu și râul Seviș este inundabilă, la ploi, apa stagnează lângă linia de cale ferată și pe câmpurile libere din apropiere, neavând unde se deversa. Valea Săpunului nu face față la ploi de mai lungă durată, intense sau torențiale, astfel că toată zona este în pericol de inundații la orice ploaie serioasă”, se arată în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre.

Documentaţia tehnico-economică şi devizul general pentru acest proiect au fost întocmite de firma Neo Plan Srl din Sibiu. Această firmă a primit de la Primăria Şelimbăr doar în 2019 contracte directe de proiectare şi consultanţă în valoarea totală peste 270.000 de euro, fără TVA.

În devizul general, Neo Plan Srl a alocat peste 550.000 de lei doar pentru proiectarea acestui canal pluvial. Adică o ţeavă de colectare a apei de ploaie cu diametru variabil între 80 cm şi 1,5 metri. Şi dacă se cheltuie 130.000 de euro pe proiectare s-au alocat 5 milioane de euro pentru executarea lucrării. Din faza acesta a proiectului nu reiese lungimea totală a canalului pluvial clar, dar socotind ţevile prevăzute vorbim de aproximativ 3 km în total. Astfel costul per kilometru de canal pluvial ajunge la 1,66 milioane euro pe km.

Proiectul a fost prevăzut a se realiza în 3 ani.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș