0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

(CP) Guvernul Orban a adoptat o rectificare bugetară dificilă

Știri din Județ

Legea Bugetului de Stat și Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat sunt constituționale!
Procedura de angajare a răspunderii a fost o urgență absolută, pentru ca țara să aibă de la 1 ianuarie un buget adoptat. Am ajuns în această situație excepțională pentru că Guvernul Dăncilă nu a respectat Legea nr.500/2002 privind finanțele publice, care obligă Executivul să construiască bugetul până la 1 noiembrie și să îl aducă în Parlament înainte de 15 noiembrie. 


În mai puțin de două luni de la preluarea mandatului, Guvernul Orban a adoptat o rectificare bugetară dificilă, a plătit toate facturile restante și și-a angajat răspunderea pe Legea Bugetului de Stat și Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pentru 2020. 
Astfel, România a avut un buget în vigoare încă din primele zile ale anului 2020. Este pentru prima dată, în ultimii ani, când autoritățile locale au putut să-și construiască bugetele locale și să-și programeze toate cheltuielile încă de la începutul anului. Am oferit stabilitate și predictibilitate economică țării, lucru care s-a văzut în stabilizarea cursului leu/euro.
A fost un demers constituțional, corect și curajos. Ne-am pus mandatul pe masă pentru binele țării, iar CCR a confirmat că am procedat corect!
Vicepremier, Raluca Turcan

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș