18.1 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

(CP) Guvernul Orban a adoptat o rectificare bugetară dificilă

Știri din Județ

Legea Bugetului de Stat și Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat sunt constituționale!
Procedura de angajare a răspunderii a fost o urgență absolută, pentru ca țara să aibă de la 1 ianuarie un buget adoptat. Am ajuns în această situație excepțională pentru că Guvernul Dăncilă nu a respectat Legea nr.500/2002 privind finanțele publice, care obligă Executivul să construiască bugetul până la 1 noiembrie și să îl aducă în Parlament înainte de 15 noiembrie. 


În mai puțin de două luni de la preluarea mandatului, Guvernul Orban a adoptat o rectificare bugetară dificilă, a plătit toate facturile restante și și-a angajat răspunderea pe Legea Bugetului de Stat și Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pentru 2020. 
Astfel, România a avut un buget în vigoare încă din primele zile ale anului 2020. Este pentru prima dată, în ultimii ani, când autoritățile locale au putut să-și construiască bugetele locale și să-și programeze toate cheltuielile încă de la începutul anului. Am oferit stabilitate și predictibilitate economică țării, lucru care s-a văzut în stabilizarea cursului leu/euro.
A fost un demers constituțional, corect și curajos. Ne-am pus mandatul pe masă pentru binele țării, iar CCR a confirmat că am procedat corect!
Vicepremier, Raluca Turcan

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri