5.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

VIDEO-FOTO: Protest prin traversări succcesive pe trecerile de pietoni de pe Calea Cisnădiei

Știri din Județ

Zeci de oameni au ieșit vineri să protesteze împotriva lărgirii drumului de pe Calea Cisnădiei. Aceștia acuză că prin lărgirea drumului de la 2 la 3 benzi se distruge spațiul verde și îngustează spațiul dintre blocuri.

Mai multe treceri de pietoni din zonă au fost traversate intens de protestatari, traficul fiind afectat, formându-se astfel cozi mari de mașini.

Acest protest îi nemulțumește pe locatarii din Cartierul Arhitecților, beneficiarii direcți ai acestei hotărâri luate de Primăria Sibiu.

ACTUALIZARE: Un echipaj de poliție a ajuns pe Calea Cisnădiei și încearcă să gestioneze situația traficului dar și a pietonilor protestatari.

Sursa foto: Cristian Bichis/Facebook
Sursa foto: Cristian Bichis/Facebook
Publicitate

2 COMENTARII

  1. Atat protestatarii cat si locuitorii Cartierului Arhitectilor, sunt in egala masura victime ale incompetentei celor din Primaria Cisnadie, care au emis autorizatii de constructie fara asigurarea infrastructurii rutiere corespunzatoare, cu nerespectarea legii si a documentatiilor de urbanism aprobate conform legii.
    Cartierul Arhitectilor este o zona defavorizata : fara gradinita, scoala,spatii verzi,locuri de joaca pentru copii,cu strazi neasfaltate si fara trotuare , fara treceri de pietoni, fara semne de circulatie, fara locuri de parcare suficiente, fara transport in comun.
    Este esecul primariei Cisnadie de a impune ordinea si disciplina in urbanism Autorităţile publice sunt chemate să îşi exercite corect atribuţiile şi competenţele lor şi să fie exigente pe domeniul lor aşa cum este stabilit prin Constituţie şi legile organice. Asta însemnând stat de drept şi ordine de drept.

    In mod abuziv au fost ignorate reglementarile stabilite prin PUZ aprobat prin HCL 12/2006 ( act normativ) care a reglementat UTR 29 ( destinatia L2 ) ca zona rezidentiala cu locuinte individuale P+1,P+2, conditii obligatorii in procedura de autorizare a constructiilor.Serviciul arhitect sef din Primaria Cisnadie, a demonstrat ca nu cunoaste obiectul distinct de reglementare a PUG,PUZ si PUD stabilit prin Legea 350/2001. Nu se poate ca printr-o autorizatie de constructie sa se ia din fiecare ce convine mai mult investitorului si sa se faca un melanj urbanistic.Aceasta logica este defectuoasa, ducand la situatii absurde: aruncarea in derizoriu a oricarui PUZ aprobat conform legii. PUZ-ul a fost elaborat cu incadrarea prin raportare la un singur UTR, respectiv UTR 29 / incadrat prin PUG in destinatia L2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș