17.4 C
Sibiu
sâmbătă, 27 iulie, 2024

AVRIG: Primăria face educaţie rutieră cu stâlpişori

Știri din Județ

Sătui de şoferii indisciplinaţi care parchează pe trotuarele din zone centrală a Avrigului, Primăria a decis să continue şi anul acesta montare de stâlpişori de fontă pe marginea trotuarelor centrale. „Pentru a aerisi în acest mod zona rutieră destinată circulaţiei pietonilor, în special a copiilor, a părinţilor cu cărucioare de copii şi a persoanelor cu dizabilităţi” se motivează montarea acestor stâlpi mici de către Primăria Avrig într-un răspuns pentru SIBIU INDEPENDENT.

La începutul lunii februarie Primăria Avrig a făcut o achiziţie directă de 100 de stâlpişori de fontă în valoare de 24.932 lei plus TVA. Referatul de necesitate s-a întocmit în aceeaşi zi cu achiziţia. Stâlpişorii au fost cumpăraţi de la KRONEMAG MILLENIUM SRL din Braşov. Politica montării de stâlpi mici de separare a trotuarului de carosabil a apărut la Avrig în 2019. În septembrie anul trecut Primăria Avrig a cumpărat alţi 100 de stâlpişori de la firma din Braşov tot pentru 24.932 lei plus TVA. Tot anul trecut, Primăria Avrig a mai făcut alte 9 achiziţii directe de la aceeaşi firmă pentru diferite modele de stâlpi de iluminat exteriori şi alte materiale.

Publicitate

Necesitatea montării acestor stâlpi mici este motivată de Primărie prin „creşterea accelerată a numărului de autovehicule înmatriculate pe raza oraşului Avrig”. Şi de indisciplina şoferilor la capitolul parcare, deşi primăria spune că a amenajat în zona centrală suficiente locuri de parcare. „Având în vedere că politica de siguranţă rutieră trebuie construită în jurul cetăţenilor, administraţia locală a încercat pe lângă crearea unui număr cât mai mare de locuri de parcare la nivelul oraşului şi delimitarea strictă a trotuarului în zonele frecvent circulate” explică Simona Ianoş, inspector în Primăria Avrig.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr l-a cedat pe Visic