spot_img
15.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

AVRIG: Primăria face educaţie rutieră cu stâlpişori

Știri din Județ

Publicitate

Sătui de şoferii indisciplinaţi care parchează pe trotuarele din zone centrală a Avrigului, Primăria a decis să continue şi anul acesta montare de stâlpişori de fontă pe marginea trotuarelor centrale. „Pentru a aerisi în acest mod zona rutieră destinată circulaţiei pietonilor, în special a copiilor, a părinţilor cu cărucioare de copii şi a persoanelor cu dizabilităţi” se motivează montarea acestor stâlpi mici de către Primăria Avrig într-un răspuns pentru SIBIU INDEPENDENT.

La începutul lunii februarie Primăria Avrig a făcut o achiziţie directă de 100 de stâlpişori de fontă în valoare de 24.932 lei plus TVA. Referatul de necesitate s-a întocmit în aceeaşi zi cu achiziţia. Stâlpişorii au fost cumpăraţi de la KRONEMAG MILLENIUM SRL din Braşov. Politica montării de stâlpi mici de separare a trotuarului de carosabil a apărut la Avrig în 2019. În septembrie anul trecut Primăria Avrig a cumpărat alţi 100 de stâlpişori de la firma din Braşov tot pentru 24.932 lei plus TVA. Tot anul trecut, Primăria Avrig a mai făcut alte 9 achiziţii directe de la aceeaşi firmă pentru diferite modele de stâlpi de iluminat exteriori şi alte materiale.

Necesitatea montării acestor stâlpi mici este motivată de Primărie prin „creşterea accelerată a numărului de autovehicule înmatriculate pe raza oraşului Avrig”. Şi de indisciplina şoferilor la capitolul parcare, deşi primăria spune că a amenajat în zona centrală suficiente locuri de parcare. „Având în vedere că politica de siguranţă rutieră trebuie construită în jurul cetăţenilor, administraţia locală a încercat pe lângă crearea unui număr cât mai mare de locuri de parcare la nivelul oraşului şi delimitarea strictă a trotuarului în zonele frecvent circulate” explică Simona Ianoş, inspector în Primăria Avrig.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Rășinariul are capelă mortuară la standarde