8.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Mărginimea Sibiului lăudată la Târgul de Turism al României 2020

Știri din Județ

Mărginimea Sibiului prezentă la Târgul de Turism al României 2020

Primăria Rășinari a participat, în data de 22 februarie 2020, la Târgul de Turism al României pentru a promova destinația Mărginimea Sibiului. Participarea a avut loc la invitația ministerului de resort în contextul în care Mărginimea Sibiului a câștigat în anul 2015 titlul de Destinație Europeană de Excelență în Turism și Gastronomie Locală.

În cadrul participării la eveniment a fost susținută o prezentare a activităților și ofertelor din destinație. În prezentare s-a pus accent pe activitățile culturale și gastronomice din Mărginime și anume Festivalul Brânzei și al Țuicii Rășinari (care are loc în ultimul weekend în august în fiecare an), Festivalul Bujorului de Munte Gura Râului, Festivalul Sus pe Muntele din Jina. Ziua Verzarului, Tradiții culturale în Mărginimea Sibiului și altele. De asemenea, au fost amintite asociațiile care desfășoară activități cu specific gastronomic precum brunch-uri sau degustări de brânzeturi. Au fost prezentate și ofertele de cazare din Mărginimea Sibiului. Nu au fost uitate nici activitățile în natura, astfel au fost prezentate oportunitățile de drumeției și cicloturism în Mărginime. Prin prezentare s-a încercat creșterea atractivității destinației Mărginimea Sibiului în rândul operatorilor, bloggerilor si jurnaliștilor prezenți la eveniment.

Marginimea Sibiului este inclusă în rețeaua EDEN ceea ce demonstrează că exista servicii si activități de calitate din punct de vedere turistic. Însă acest fapt ne și responsabilizează de aceea încercam ca la Rășinari să realizăm evenimente de calitate pentru localnici și turiști”, spune primarul Bucur Bogdan. Evenimentul a oferit și oportunitatea de a cunoaște ofertele altor destinații EDEN din Romania, și de a realiza împreună activități de promovare. De asemenea, deliciosul verzar (plăcintă cu urdă și mărar) a fost foarte apreciat de participanți.

FB IMG
FB IMG
FB IMG
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș