spot_img
7.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Raluca Turcan – PNL are două obiective prioritare: anticipatele și buna guvernare (CP)

Știri din Județ

Publicitate

Raluca Turcan, în cadrul unei conferințe de presă a declarat următoarele:

Ref: PNL are două obiective prioritare: anticipatele și buna guvernare

România nu își mai permite să stea la cheremul unui Parlament controlat de PSD și care acționează împotriva intereselor cetățenilor.

Guvernul lucrează, Parlamentul blochează. Aceasta este singura preocupare a PSD să blocheze și să anihileze realizările PNL, pentru că acestea sunt în contradicție cu ce vor baronii roșii.

Românii sunt cei care pierd dacă menținem perioada de incertitudine politică și, de aceea, cât mai repede trebuie îndepliniți toți pașii procedurali pentru a ajunge la alegeri anticipate.

Dacă PSD va boicota votul de învestire de luni atunci va da dovadă, din nou, de o crasă iresponsabilitate și va dovedi că este rupt de realitate.

Potrivit tuturor sondajelor de opinie, românii doresc alegeri parlamentare anticipate pentru că au înțeles că altfel sunt la cheremul majorității toxice parlamentare rezultată în 2016.

Toată lumea își dorește anticipate: românii, mediul economic, partenerii instituționali, doar PSD NU. Inclusiv Agenția de rating Moody’s spunea în urmă cu câteva zile că alegerile anticipate au un efect pozitiv pentru rating-ul de țară.

Dar nimic nu este întâmplător: deciziile foarte bune luate de guvernul PNL în doar 3 luni de zile de guvernare au avut efecte pozitive asupra mediului economic și acestea s-au văzut inclusiv în buzunarele românilor:

De exemplu, un plin de carburant este mai ieftin cu 20 lei față de anul trecut datorită faptului că PNL a eliminat supraacciza și carburanții s-au ieftinit cu peste 32 de bani pe litru.

Prețurile facturilor pentru energia electrică și pentru gazele naturale nu au mai crescut ca în ultimii ani, pentru că am eliminat taxele inutile introduse prin ordonanța lăcomiei.

Au început să scadă și dobânzile la credite pentru persoanele fizice care vor să își cumpere o casă sau mașină – tot pentru că au fost eliminate prevederile nocive din OUG 114.

Câștigul mediu salarial net a crescut cu 5,1% în decembrie, adică cu 161 lei, ajungând la 3.340 lei.

Indicele ROBOR la 3 luni continuă să scadă: de când PNL a preluat guvernarea, ratele românilor au scăzut în fiecare lună. Scăderea ROBOR și a dobânzilor este rezultatul creșterii încrederii investitorilor în guvernarea PNL.

Comparativ cu anul 2019 când a fost substanțial majorată, inflația va coborî la 2,8%.

Deficitul bugetar a scăzut la 3,58%, în condițiile în care în 2019 acesta a fost la 4,6% din PIB.


Vă întrebați CUM blochează PSD în Parlament tot ceea ce face PNL pentru ca România să revină pe drumul cel bun?

De exemplu, PNL a înghețat salariile demnitarilor pentru că a apreciat că acestea sunt suficient de mari, mai ales raportat la nivelul de trai din România. Numai că PSD, în Senat, a votat împotriva acestei măsuri. Pesediștii sunt interesați doar de buzunarul lor și atât.

PNL a eliminat inclusiv suprataxa care a condus la creșterea facturilor la încăzire, la gaze naturale și la energie electrică pentru toți românii, numai că, din nou, majoritatea toxică PSD din Parlament a votat împotriva eliminării.

PNL a eliminat și taxele prin care erau majorate tarifele din comunicații, ceea ce a condus la momentul respectiv la o creștere a facturilor la telefonie, numai că tot în Parlament, PSD a intervenit și a eliminat această prevedere

Tot guvernul PNL a eliminat și detașările pe salarii imense din privat în zona publică, fără concurs, pentru pilăraia de partid a PSD, numai că și aici majoritatea toxică din Senat a votat pentru a se reveni la legea strâmbă de dinainte.

Nu în ultimul rând, PSD continuă să își bată joc de Diaspora și să se răzbune pentru faptul că mereu îi sancționează la vot. Prin OUG pentru organizarea alegerilor anticipate, PNL a crescut la 3 zile perioada de vot în afara țării, exact ca la prezidențiale și a dublat numărul de parlamentari pentru Diaspora, ceea ce garantează o mai largă reprezentare a românilor din afară – dar PSD a votat, la Senat, împotriva Diasporei. Mai mult, după cum ați văzut ieri, și-a pus avocatul, pe nedrept numit Avocatul Poporului, să atace OUG la CCR.

Tot ceea ce PNL rezolvă, PSD strică! De aceea avem nevoie de anticipate.

Chiar dacă este un guvern interimar, guvernul PNL lucrează eficient în continuare:

În timp ce România este, de o săptămână, în procedură de infringement deschisă de Comisia Europeană pentru tăierile masive de păduri, guvernul PNL acționează, astfel că ministerul Mediului a demarat cea mai mare campanie de împădurire din ultimul deceniu. Se vor planta de la zero 2500 de păduri noi, peste 1000 de hectare de terenuri degradate și vor fi completate peste 7000 de păduri tinere.

Am lansat programul Prima Casă, așa cum am promis, pentru că PNL îi înțelege și este alături de tinerii care doresc să achiziționeze o casă. Guvernul a stabilit plafonul de garantare la 2 miliarde de lei, astfel încât să fie satisfăcute toate cererile de creditare. Programul Prima Casă este foarte apreciat de români și util pentru tineri, astfel că guvernul PNL a luat cea mai bună decizie atunci când l-a demarat din nou.

Guvernul va lansa o platformă online cu oferte de muncă pentru românii din diaspora care vor să se întoarcă in țară. Este un proiect în pregătire la Ministerul Muncii împreună cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat și cu susținerea mediului privat.

Am aprobat 10 apeluri de proiecte pentru Programul Operaţional Capital Uman, în sumă totală de 250 de milioane de euro.

Am lansat în dezbatere publică un nou apel pentru un proiect-pilot de tipul ”After-School”, din bani europeni. Beneficiarii vor fi elevi care provin din zone defavorizate și familii dezavantajate, copii care sunt expuși riscului de abandon școlar. Prin acest proiect fiecare elev va beneficia de o finanțare de 200 de lei pentru programe de tipul ”After-School”.

Ministerul Economiei depune eforturi pentru ca, până la sfârşitul acestui an, să fie finalizate demersurile legislative privind definirea consumatorului vulnerabil. Cei care au nevoie de ajutor vor primi fonduri de la bugetul de stat.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri