spot_img
11.8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Primele declarații ale lui Dan Barna, după consultările de la Cotroceni

Știri din Județ

Publicitate

Dan Barna, după consultările de la Cotroceni: Vreau să depășim criza politică, să ne îndreptăm atenția spre ce îi preocupă pe oameni

Delegația USR condusă de Dan Barna, președinte USR și deputat de Sibiu, i-a transmis astăzi președintelui Klaus Iohannis, la consultările de la Cotroceni, poziția Alianței USR PLUS.

„Ceea ce se întâmplă în acest moment în România este o criză politică reală și acută. Este o criză politică ce dovedește că soluția pe care președintele a susținut-o, aceea de a crede că PNL poate să rezolve singur la guvernare și în Parlament, nu a funcționat.

În momentul de față este nevoie de o colaborare onestă și consistentă mai largă pentru a putea scoate România din criză. Din această perspectivă, USR și-a exprimat foarte clar disponibilitatea și dorința de a participa la guvernare, în măsura în care se va constitui o majoritate necesară în Parlament. Vorbim despre o participare la guvernare asumată, o participare cu miniștri, o participare prin care putem să implementăm politicile publice pe care USR și Alianța USR PLUS le susțin în spațiul public.

În egală măsură, am spus foarte clar că participarea noastră la guvernare presupune ca premierul desemnat care ar constitui o majoritate să aibă ca obiectiv Ordonanța pentru alegerea primarilor în două tururi, ca obiectiv al programului de guvernare, astfel încât în măsura în care este o majoritate și Parlamentul votează acel guvern, România să obțină măcar acest rezultat necesar de a avea primari competenți în urma alegerilor locale.

Vreau să depășim această criză politică și să ne îndreptăm atenția către lucrurile care chiar îi preocupă pe oameni. Economia dă semne de boală, avem de gestionat riscul de epidemie cu coronavirus, nu se iau niciun fel de decizii de reformă”, a declarat Dan Barna după consultările de la Cotroceni.

Dacian Cioloș a fost propunerea de premier a Alianței USR PLUS.


Comunicat de presă transmis de Biroul de presă USR Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…