5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

VIDEO-FOTO Simulare ISU: Vagon deraiat, persoane rănite și „celebrul” coronavirus

Știri din Județ

Călătorii care se aflau în această dimineață în gara CFR din Sibiu au fost atenționați printr-un mesaj audio că există o situație de urgență și este necesară evacuarea zonei cât mai rapid.

Mai multe echipaje de prim-ajutor au sosit în scurt timp la fața locului și au intervenit la un vagon „deraiat” dar și la un incendiu propagat la locomotiva trenului de călători.

Fumul și panica au cuprins trenul însă salvatorii sibieni au evaluat rapid situația și au evacuat persoanele „blocate” în compartimente.

Mai multe corturi de triaj au fost instalate în fața gării CFR

Pentru că scenariul a fost gândit să cuprindă un eveniment cu victime multiple, după evaluarea și evacuarea lor din tren, acestea au fost transportate în corturile special amenajate iar ulterior transportate la spital cu ambulanțele.

Persoană prinsă sub locomotivă și pacient suspect de coronavirus

Cel mai interesant dar și cel mai solicitant punct al simulării a constat în scoaterea unei persoane de sub locomotivă. Echipa de descarcerare a ridicat locomotivă cu ajutorul unor cricuri hidraulice și au extras victima.

A fost simulată și transportarea în condiții de maximă siguranță a unei persoane suspecte de coronavirus, o echipă special echipată a intervenit și a introdus pacientul într-o capsulă specială de transport.

Aceste exerciții au menirea de a perfecționa personalul de intervenție dar și de a informa oamenii ce trebuie să facă în cazul unui eveniment real.

La exercițiu au participat peste 60 de pompieri militari care au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de transport victime multiple , trei autospeciale de serviciu , o autospecială de cercetare CBRN și două autospeciale de descarcerare.

DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș