26.2 C
Sibiu
duminică, 21 iulie, 2024

Ministrul Lucian Bode: “Trebuie găsite cât mai repede soluțiile de remediere”

Știri din Județ

În urma afectării drumului național DN 7 la km 238+100, în zona localității Câineni, de prăbușirea zidului de sprijin, ministrul Lucian Bode s-a deplasat, astăzi, 8 martie 2020, la fața locului pentru a verifica situația și a solicita refacerea părții carosabile afectate, cât mai repede cu putință.

Ministru Lucian Bode i-a solicitat șefului DRDP Craiova să supravegheze personal refacerea porțiunii afectate din DN 7 de la km 238+100.

Publicitate

Lucian Bode: ”Este o prioritate a noastră siguranța participanților la trafic, indiferent de porțiunea de drum pe care se deplasează. Toate lucrările care se vor face pe acest drum național trebuie să respecte procedurile legale, dar și standardele de siguranță și calitate”


Ministrul Lucian Bode a subliniat, în cadrul discuțiilor purtate cu toți factorii implicați, dar mai ales cu reprezentanții CNAIR, faptul că trebuie găsite cât mai repede soluțiile de remediere și ulterior să fie intensificat ritmul de lucru pentru ca traficul să se desfășoare cât mai repede la parametri normali și în condiții de maximă siguranță.


”Am venit astăzi, aici, pe unul dintre cele mai importante drumuri care leagă Muntenia de Ardeal pentru că vreau să văd personal situația, de la fața locului, nu cum îmi este prezentată la birou. Da, situația nu arată deloc bine. Din primul moment, din care am fost anunțat despre acest eveniment, i-am cerut doamnei director a CNAIR să dispună toate măsurile necesare ca situația să revină cât mai repede la normal. Este un drum foarte circulat, este chiar o necesitate. Pot să vă spun că le-am cerut celor de la CNAIR, că indiferent de situația care se înregistrează aici, la Câineni, la km 238, să respecte legea, să respecte procedurile aferente acestor situații. După cum mi-au comunicat, la acest moment avem hotărâre pentru situații de urgență/calamitate, avem expertiză și autorizație de construcție. Trebuie intervenit foarte repede și foarte serios, nu ne putem juca cu viețile oamenilor. De aceea îi cer, aici și acum, domnului director regional al DRDP Craiova să supravegheze personal această importantă lucrare. Sunt aici toți factorii implicați pentru că toți am înțeles că infrastructura este foarte importantă.
Este clar pentru toată lumea că autostrăzile trebuie să unească toate regiunile țării. Nu ne putem baza doar pe rețeaua de drumuri naționale. De aceea facem toate eforturile pentru ca proiecte precum autostrada Sibiu – Pitești să fie cât mai repede finalizate.
În acest sens vă spun că a fost deja avizat în CTE proiectul tehnic al lotului 1 Boița-Sibiu, din autostrada Sibiu- Pitești și urmează să eliberăm autorizația de construire. Vă asigur că vom străpunge Carpații și vom avea autostradă de la Sibiu la Pitești, o autostradă cerută atât de români, cât și de firmele care desfășoară business-uri în zonă.
Dar astăzi, pentru că este o zi specială, vreau să transmit și un mesaj de felicitare, de LA MULȚI ANI, tuturor doamnelor și domnișoarelor cu ocazia zilei de 8 Martie”
a declarat ministrul Lucian Bode.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Accident grav la Șeica Mare. Mai multe victime

Incendiu la Săcel

Obiceiuri de Sf. Ilie la români

Incendiu la Șeica Mică

COD PORTOCALIU de vijelie, în județul Sibiu

SOMA angajează mecanic auto în Cisnădie