17.2 C
Sibiu
duminică, 14 iulie, 2024

“Curățenia de primăvară” – Dosare penale pentru alcool și lipsa carnetului de conducere

Știri din Județ

În perioada 06 – 08 martie, polițiștii rutieri au constatat 19 infracțiuni, au reținut 47 de permise de conducere, au retras 27 de certificate de înmatriculare și au aplicat 677 de amenzi în valoare de 164.000 de lei.

Exemple semnificative

La data de 6 martie, în jurul orei 12:00, pe DN 1, în localitatea Miercurea Sibiului, polițiștii au depistat un bărbat în vârstă de 26 de ani, din Jina, în timp ce conducea un autoturism deși nu deține acest drept.

Pe numele celui aflat la volan s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 7 martie, în jurul orei 00:00, pe raza localității Agârbiciu, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 22 de ani.  Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, în jurul orei 17:00, pe raza localității Boian, a fost identificat un localnic în vârstă de 42 de ani în timp ce conducea un autoturism deși nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Tot sâmbătă, în jurul orei 18:30, pe DN 14, în localitatea Slimnic, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 38 de ani. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce, iar autoturismul este radiat din circulație din cursul anului 2019.

La data de 7 martie, în jurul orei 20:00, pe DN 14, în orașul Copșa Mică, polițiștii au efectuat semnalul de oprire unui șofer care conducea un autoturism. Cel aflat la volan și-a continuat însă deplasarea de pe DN 14 pe strada Uzinei unde, la intersecția cu strada Nouă, a pierdut controlul direcției oprindu-se într-un șanț. În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale. 

Șoferul a fost identificat în persoana unui localnic în vârstă de 17 ani, stabilindu-se totodată și faptul că numărul de înmatriculare aplicat pe autoturismul condus este unul fals.

La data de 7 martie, în jurul orei 22,00, pe raza localității Porumbacu de Sus, polițiștii rutieri au oprit pentru control un șofer în vârstă de 56 de ani, localnic, aflat la volanul unui autoturism.

Deși bărbatul emana un puternic miros de alcool, a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și recoltarea de probe biologice, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

La data de 8 martie, în jurul orei 00,30, în orașul Dumbrăveni, polițiștii rutieri au testat alcoolscopic un localnic în vârstă de 42 de ani, depistat la volanul unui autoturism condus pe strada Tudor Vladimirescu.

Întrucât testarea a rezultat într-o concentrație de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferului i s-au recoltat probe de sânge la o unitate medicală, iar polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 8 martie, în jurul orei 12:30, un alt șofer a fost depistat conducând sub influența alcoolului. Este vorba despre un sibian în vârstă de 61 de ani, al cărui rezultat la testarea alcoolscopică a fost de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri