12.4 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Măsuri de prevenire a virusului COVID-19: concerte anulate, muzee închise și săli goale de teatru

Știri din Județ

Reprezentanții Muzeului Național Brukenthal, Muzeului ASTRA și a altor câteva centre culturale au transmis către mass-media comunicate de presă prin care anunță stoparea activităților pentru a preveni răspândirea infecției cu virusul COVID-19.

Muzeul Național Brukenthal

Având în vedere contextul riscului de răspândire a infecției cu noul coronavirus și ca urmare a consultării dintre Ministerul Culturii și managerii instituțiilor subordonate, dar și a solicitărilor acestora, s-a luat decizia ca în perioada 10 Martie – 22 Martie 2020 să se suspende toate activitățile și evenimentele cu public organizate la nivelul fiecărei instituții.

Decizia vizează și Muzeul Național Brukenthal ca urmare a măsurilor de prevenire a răspândirii noului virus COVID-19.

Reiterăm, astfel, că măsura se va aplica până în data de 22 Martie 2020, cu posibilitatea de prelungire.

Astfel toate evenimentele programate în aceasta perioada vor fi anulate! 

Muzeul ASTRA

Începând de mâine,12.03.2020, până la sfârșitul acestei luni (31.03.2020), Muzeul ASTRA sistează orice acțiune destinată publicului vizitator. Măsura de închidere a Muzeului vine pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Vă vom ține la curent cu noi precizări, în funcție de cum va evolua această situație. Precizăm că pentru instituția noastră sănătatea vizitatorilor, dar și a angajaților Muzeului este primordială.

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu

Urmare a ultimelor decizii luate de Guvernul României în contextul epidemiologic COVID – 19, Constantin Chiriac, director general TNRS și președinte FITS, face următoarele precizări legate de activitatea TNRS:

„TNRS respectă toate recomandările Guvernului României și Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României. În acest sens, toate spectacolele programate la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, până în data de 22 martie 2020 (cu posibilitatea prelungirii acestei perioade) vor fi anulate. Spectatorii își pot recupera banii pentru biletele deja achiziționate din agenția teatrală (Str. Nicolae Bălcescu). Pentru biletele achiziționate online, contravaloarea acestora va fi returnată direct în contul din care s-a efectuat plata biletelor. Singurul spectacol care se va juca în această perioadă, este cea mai nouă producție a TNRS: „Quartett”, regia Hunor Horvath, care se va juca joi, 12 martie (avanpremiera) și vineri 13 martie 2020 (premiera), exclusiv cu public intern.”

Filarmonica de Stat Sibiu

Sănătatea spectatorilor noștri, dar și a noastră și a familiilor noastre, primează înainte de orice, motiv pentru care – având în vedere deciziile autorităților centrale, Filarmonica de Stat Sibiu a luat următoarele măsuri:

  • Au fost anulate toate evenimentele culturale cu public programate în perioada 11-30 martie 2020
  • Activitatea angajaților instituției se desfășoară în condiții de program normal.

Suntem siguri că înțelegeți decizia noastră și mai suntem siguri de un lucru: avem un public responsabil, care va urma toate îndemnurile autorităților și care, totodată, va profita productiv de timpul petrecut alături de familie.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong”

Ținând cont de contextul epidemiologic actual și în acord cu măsurile luate deja de autorități pentru evitarea răspândirii noului virus, vă aducem la cunoștință măsurile publice luate de Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu:

Se anulează toate evenimentele până în data de 22 martie, inclusiv.

În urma extinderii epidemiei virale cu COVID-19 și a recomandărilor Ministerului Culturii în privința luării de măsuri de prevenție, Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu se aliniază teatrelor naționale din țară și anulează toate spectacolele și manifestările publice până în data de 22 martie, inclusiv. De asemenea, au fost scoase din distribuție toate materialele tipărite pentru promovarea evenimentelor teatrului, astfel încât să reducem riscul răspândirii virusului. În funcție de evoluția situației există posibilitatea prelungirii acestei măsuri.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri