spot_img
13.1 C
Sibiu
duminică, 26 mai, 2024
spot_img

Spitalul de Pediatrie a luat măsurile necesare pentru primirea potențialilor pacienți copii infectați

Știri din Județ

Publicitate

Până în data de 19 martie 2020, Spitalul de Pediatrie Sibiu nu are confirmat niciun pacient infectat cu coronavirus (SARS – CoV – 2). În această perioadă au fost internați doar doi copii suspecți, însă testele efectuate au fost negative.

Publicitate

În contextul epidemiei de coronavirus, Spitalul de Pediatrie a luat măsurile necesare pentru a se pregăti pentru primirea potențialilor pacienți copii infectați cu acest virus, în concordanță cu Planul de măsuri elaborat de Ministerul Sănătății. În acest sens, Spitalul de Pediatrie este sprijinit de Primăria Sibiu:

Sunt în legătură constantă cu conducerea Spitalului de Pediatrie și le-am transmis că Primăria Sibiu va acoperi cheltuielile suplimentare generate de această criză, în măsura în care nu sunt acoperite de Ministerul Sănătății. Avem deschiderea pentru a asigura Spitalului resursa financiară necesară, astfel încât acesta să își desfășoare activitatea în condiții bune în contextul dificil actual. Din acest motiv, la rectificarea bugetară pe care o voi supune aprobării Consiliului Local în ședința din luna martie, am prevăzut alocarea unui sume suplimentare de 1 milion de lei Spitalului de Pediatrie, în plus față de bugetul aprobat la începutul anului.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Activitatea Compartimentului de Primire Urgențe se desfășoară normal, pacienții care ajung aici fiind triați în funcție de patologie. Pentru a separa pacienții suspecți a fi infectați cu coronavirus de cei cu alte afecțiuni, Spitalul a eliberat întreg spațiul de la parterul clădirii de pe strada Gh. Barițiu, mutând în alte locații unele Ambulatorii.

Activitatea de consultații din Ambulatoriul de specialitate al tuturor secțiilor Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu se desfășoară normal, doar pe baza programărilor telefonice și online, conform programului.

  • Cabinetele din Ambulatoriul de specialitate al Compartimentelor ORL și Oftalmologie au fost mutate în sediul de pe Str. Pompeiu Onofreiu nr.2-4.
  • Cabinetul din Ambulatoriul de specialitate al Secției de Ortopedie Pediatrică își desfășoară activitatea în același sediu, pe strada Gh. Barițiu nr.1-3, dar a fost mutat la mansardă.
  • Ambulatoriul Secției de Boli Infecțioase își desfășoară activitatea în aceleași spații, pe str. Transilvaniei nr.2-4.
  • Ambulatoriul Secției de Pediatrie își desfășoară activitatea în același sediu, pe str. Pompeiu Onofreiu 2-4. Triajul paciențile va efectua într-un container amenajat în curtea spitalului, adecvat desfășurării activității medicale. Pacienții pot beneficia de consultații telefonice de triaj din partea medicilor pediatri începând cu data de 23 martie, între orele 9-14, sunând la numărul de telefon: 0269/217.927.
  • Pentru a crește capacitatea de testare în Sibiu, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu a demarat, începând din 25 februarie, organizarea unui laborator de biologie moleculară care să efectueze teste RT-PCR pentru pacienții suspecți de coronavirus. În acest sens a fost identificat un spațiu în cadrul Secției de Cercetare de pe strada Pompeiu Onofreiu, unde au fost alocate trei camere, creându-se circuitele necesare pentru a se lucra în condiții de biosecuritate, spațiile fiind delimitate prin montarea unor paravane. Totodată, au fost angajați, în regim de urgență, un medic de laborator și un medic biolog. Un medic va pleca în perioada 23-28 martie, la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș din București pentru instruire. Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu va anunța momentul în care pot fi făcute testări în acest nou laborator.
  • Personal suficient. În acest moment, Spitalul de Pediatrie are întregul personal disponibil pentru acordarea serviciilor medicale de specialitate.
  • Aprovizionarea cu materiale sanitare, echipamente de protecție, dezinfectanți se desfășoară cu greutate din cauza cererii mari, dar în acest moment Spitalul are stocuri pentru o perioadă de aproximativ 2 luni, dacă fluxul de pacienți se menține scăzut. Spitalul a emis comenzi pentru echipamente de protecție și așteaptă livrarea acestora.
  • Pentru a se igieniza echipamentul de protecție folosit la pacienții internați în Secția de Boli de Infecțioase Copii, Spitalul a achiziționat în regim de urgență o mașină de spălat rufe industrială, urmând să achiziționeze alte două astfel de mașini de spălat, cu fonduri alocate de Primăria Sibiu.
  • Mulțumim Primăriei Sibiu pentru sprijinul constant acordat Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, Asociației Propediatria care achiziționează o parte din materialul necesar punerii în funcțiune a laboratorului de biologie moleculară, firmei Algeco SRL care pune la dispoziție gratuit containerul pentru triaj și tuturor partenerilor economici care ne sunt alături în aceste momente de criză.” (Camelia Grigore, managerul Spitalului de Pediatrie)
  • Spitalul de Pediatrie colaborează foarte bine în acest context atât cu Spitalul Județean, cât și cu celelalte spitale din Sibiu. Spitalul de Pediatrie a sprijinit Spitalul Județean cu două aparate de ventilație mecanică pentru terapie intensivă, iar la rândul său, Spitalul Județean și-a arătat disponibilitatea de a sprijini Pediatria cu ce este nevoie.
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Tunisian bătut la Sibiu. Autorii: trei sibieni!

Daniel Natea, aur la judo, la Jocurile IPA